Alles voor donderdag (en verder) op een rijtje + update

Het moet morgen allemaal nog gebeuren, maar vanavond is iets meer bekend geworden over de mogelijke tegenstanders. De laatste speeldag in vier van de acht poules werd vanavond al afgewerkt en had als resultaat twee Duitse en één Franse winnaar (zie lijst hieronder). CSKA Moskou had al in een eerder stadium de groepswinst in de poule van Feyenoord opgeëist. Mocht het wonder dus morgen geschieden dan is de kans (minimaal) 2/7 dat we naar Duitsland moeten. Ook leuk! Kom op NEC!!!

***************

In een eerder nieuwsbericht gaven we al een overzicht van alle mogelijke scenario’s aanstaande donderdag. Onderaan dit nieuwsbericht staat het geheel ter info nog een keer. De vuistregel voor donderdag in het stadion is vrij simpel: in vrijwel alle gevallen plaatst NEC zich voor de volgende ronde als tegen Udinese eenzelfde of een beter resultaat wordt behaald als Spartak behaalt bij de Spurs.

Mochten we het halen dan bestaat de kans dat we een tijdje niet of nauwelijks aanspreekbaar zijn, laat staan in staat om de site een beetje fatsoenlijk bij te houden. Vandaar nu alvast – en ja, dat is de goden verzoeken, we weten het – wat meer info over een eventueel vervolg in de Uefa Cup.

De loting voor de volgende ronde is gelijk de volgende dag, vrijdag 19 december dus, om 13 uur. Er wordt dan ook gelijk doorgeloot voor de vierde ronde. De nummer drie van de poule (hopelijk zijn wij dat) zal in de derde ronde gekoppeld worden aan een groepswinnaar uit een andere poule. De groepen zullen deze week beslist worden, dit zijn op dit moment de kanshebbers en dus mogelijke tegenstanders:

groep A: Manchester City, FC Twente
groep B: Galatasaray, Metallist Kharkov
groep C: Standard Luik, Sevilla

groep E: VfL Wolfsburg
groep F: Hamburger SV
groep G: St Etienne
groep H: CSKA Moskou

Mochten FC Twente en/of Ajax hun groep winnen dan vallen zij af als mogelijke tegenstanders aangezien je geen club uit eigen land kan treffen. In het onwaarschijnlijke geval dat we tweede in de groep worden, treffen we een nummer drie uit één van de Champions League poules.

De wedstrijden in de derde ronde worden volgend jaar februari afgewerkt. Bij plaatsing speelt NEC eerst thuis op woensdag 18 of donderdag 19 februari. De return is al een week later, op donderdag 26 februari.

De scenarios voor donderdag:

Overwinning NEC:

* Speelt Spartak gelijk of verliezen ze? NEC gaat door!

* Wint Spartak? Heeft Spartak een beter doelsaldo tegen Tottenham Hotspur, dan wij tegen Udinese, dan is Spartak door. Bij een gelijk totaal doelsaldo telt het aantal goals voor. Als dit gelijk is, telt het aantal gescoorde uitdoelpunten. Is dit ook gelijk, dan gaat Spartak door op basis van hun twee uitoverwinningen.

* Bij een overwinning met een verschil van 3 goals in het voordeel van NEC, maakt het niet uit wat de uitslag in Londen is, want dan is of Spartak of Tottenham het bokje.

Gelijkspel NEC:

* Spartak wint? NEC uitgeschakeld met een vierde plaats in de poule.

* Gelijkspel Spartak? NEC gaat door, mits het totaal aantal gescoorde goals van Spartak niet meer is dan totaal aantal gescoorde goals van NEC. Op dit moment heeft NEC 1 goal meer gescoord dan Spartak. In het uitzonderlijke geval van exact hetzelfde totale doelsaldo als ook hetzelfde aantal uitoverwinningen en uitgoals, dan is NEC alsnog uitgeschakeld.

* Nederlaag Spartak? NEC gaat door!

Verlies NEC:

* Winst of gelijkspel Spartak? NEC is uitgeschakeld. Bij een hele grote nederlaag zou NEC zelfs 5e kunnen worden.

* Een nederlaag van NEC van 5 goals of meer? NEC hoe dan ook uitgeschakeld, ongeacht een eventuele nederlaag van Spartak.

* Verlies Spartak? Heeft Spartak een beter doelsaldo tegen Tottenham Hotspur, dan wij tegen Udinese, dan is Spartak door. Bij een gelijk doelsaldo bij beide wedstrijden gaat NEC door, mits het totaal aantal gescoorde goals van Spartak niet meer is dan totaal aantal gescoorde goals van NEC. Op dit moment heeft NEC 1 goal meer gescoord dan Spartak. In het uitzonderlijke geval van exact hetzelfde totale doelsaldo als ook hetzelfde aantal uitoverwinningen en uitgoals, dan is NEC alsnog uitgeschakeld.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan