Aalbers is volop doende met komend seizoen

Dagblad De Gelderlander komt vandaag met een artikel waarin onze technisch directeur Carlos Aalbers aan het woord komt. Het is duidelijk waar de prioriteiten liggen voor komend seizoen. Hieronder het artikel

Vleugelverdediger Muslu Nalbantoglu vertrekt na dit seizoen, terwijl het zeer onzeker is of de aanvallers Jeremain Lens en Kevin Bobson blijven. Daarom gaat de technisch directeur van NEC de komende tijd gericht op zoek naar versterking op drie posities: rechtsback, rechtsbuiten en linksbuiten.

"Wij hebben een aantal spelers in beeld om de opengevallen plaatsen in te nemen", stelt Aalbers. "Gelukkig staat de club er op dit moment een stuk beter voor dan twee maanden geleden. We zijn definitief veilig en dat praat een stuk gemakkelijker als je eventuele versterkingen benadert."

De TD van NEC laat er geen misverstand over bestaan dat hij de gehuurde aanvallers Lens en Bobson ook volgend seizoen graag in De Goffert zou zien voetballen. "Lens heeft sinds de winterstop een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Maar in zijn geval zijn we vooral afhankelijk van wat AZ met hem van plan is. Bobson heeft bij zijn overgang van Willem II willen vasthouden aan zijn transfervrije status. Mede daarom hebben wij nog niet met hem gesproken. Maar hij doet het in onze ogen goed. Hij is een van de opties om de linksbuitenpositie in te vullen."

Aalbers heeft de afgelopen week de laatste knopen doorgehakt omtrent de aflopende contracten. Muslu heeft besloten gebruik te maken van zijn transfervrije status en verhuist deze zomer naar het Turkse Kayserispor. ‘Good old’ Patrick Pothuizen knoopt er nog een jaar aan vast. "Patrick is een echte winnaar", vindt de technisch directeur van NEC. "Bovendien speelt hij een belangrijke rol binnen de selectie. Het gaat om kwaliteit, niet om leeftijd."

Verder hebben drie spelers van Jong NEC, Dominique Scholten, Naïm Aarab en doelman Nicholas Skverer, een nieuwe aanbieding gekregen. Twee andere spelers van het beloftenteam, Theo Dams en Bart van Brakel, krijgen geen nieuwe verbintenis.

Aalbers: "Wij gaan uit van een selectie van 23 spelers, zestien volwaardige eerste-elftalspelers, twee keepers en vijf talenten. Daarmee willen we alle posities zo veel mogelijk dubbel bezet hebben. Wij moeten keuzes maken en zijn tot de conclusie gekomen dat Bart van Brakel en Theo Dams zich het afgelopen seizoen niet voldoende hebben ontwikkeld. Bart heeft weliswaar dicht tegen het eerste aangezeten, maar het is een gegeven dat hij bij ons slechts vierde keus is voor de positie waarvoor hij in aanmerking komt."

Nog onduidelijk is hoe het verder gaat met Mark van den Boogaart. De 22-jarige middenvelder raakte eind augustus in het allereerste competitieduel van Jong NEC ernstig geblesseerd aan zijn enkel en heeft sindsdien geen minuut meer gespeeld. "Om die reden gaan we dat rustig bekijken", aldus Aalbers. "Hij is gelukkig nu weer volop in training. NEC heeft een eenzijdige optie in zijn contract laten opnemen, uiterlijk 15 mei beslissen we of die gelicht wordt. Maar duidelijk is wel dat Mark in potentie een speler is die we graag bij de selectie willen hebben."

Nu er duidelijkheid is over de aflopende verbintenissen, wil Aalbers op korte termijn gaan praten met de spelers die na dit seizoen nog een jaar onder contract staan bij NEC. Dat zijn er nogal wat, onder wie belangrijke krachten als Gábor Babos, Jonas Olsson, Peter Wisgerhof en Brett Holman. Aalbers: "Met alle spelers van wie het contract in 2009 afloopt, gaan we voor het eind van dit seizoen om de tafel zitten."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan