‘Voetballers willen altijd het maximale’

Coach Mario Been gelooft er niet in dat PSV zich vanavond om wat voor reden dan ook in zal houden als zij tegen zijn ploeg aantreden in het Goffertstadion. NEC heeft volgens hem een goede kans vanavond.

Dat het de laatste tijd crescendo gaat met NEC, blijkt natuurlijk vooral uit de resultaten.Maar er zijn ook andere signalen dat de Nijmeegse club in positieve zin aan de weg timmert.

Zo trainde Mario Been de afgelopen week met een uitgedunde selectie, omdat een handvol spelers afwezig was vanwege interlandverplichtingen. Zo ontbraken Lorenzo Davids (Jong Oranje), Dominique Kivuvu, Jeroen Drost (beiden Nederlands beloftenelftal), Krisztian Vadocz (Hongarije) en Brett Holman (Australië). Tot zijn opluchting was het vijftal gisteren weer present op de training. "En iedereen is ook weer fit teruggekeerd", aldus de oefenmeester die met zijn team bezig is aan een ongekend succesvolle reeks.

De Rotterdammer gaat er niet vanuit dat de mooie serie (de laatste vijf duels in winst omgezet) vanavond eindigt. Ook al komt PSV naar De Goffert en kunnen de Eindhovenaren dit weekeinde zelfs de landstitel grijpen. "We hebben nu acht van de laatste negen wedstrijden gewonnen. Het zelfvertrouwen bij mijn spelers is groot. Je ziet het ook op de training. Het oogt allemaal een stuk volwassener dan een paar maanden geleden. Het scheelt natuurlijk ook dat we nu al weken in dezelfde samenstelling kunnen voetballen."

Van verhalen dat PSV vanavond met de handrem op zal spelen omdat het liever in eigen huis de titel pakt, moet Been niets hebben. "Rekenen heeft geen enkele zin. Daar zijn ze vorig jaar wel achter gekomen, toen ze nog bijna het lid op de neus kregen. Geloof mij nou maar: PSV wil zo snel mogelijk kampioen worden. Je hoort ook wel dat de spelers al met hun gedachten al bij de UEFA Cup-wedstrijd tegen Fiorentina zouden zitten. Dat zal allemaal wel, maar ik geloof niet dat ze zich daarom in zullen houden. Voetballers willen altijd het maximale."

De NEC-trainer denkt dat zijn ploeg weer in staat moet worden geacht tot het leveren van een topprestatie. De Nijmeegse formatie komt juist tegen sterkere opponenten het best uit de verf. "Voor mij is het voordeel dat ik de spelers voor zulke wedstrijden nooit op scherp hoef te zetten."

Net als Been kon ook PSV-coach Sef Vergoossen gisterochtend over een complete spelersgroep werken. Ook de lichtgeblesseerden Alcides (knie), Jefferson Farfán (enkel) en Balázs Dzsudzsák (hiel) lijken fit genoeg om vanavond aan de aftrap te staan.

Vermoedelijke opstellingen
NEC: Babos; Muslu, Wisgerhof, Olsson, El-Akchaoui; Sibum, Holman, Vadocz; Lens, Van Beukering, Bobson.

PSV: Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido, Zonneveld; Farfan, Simons, Afellay, Bakkal, Dzsudzsak; Koevermans.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.