Muslu verlaat NEC na zeven jaar met pijn in het hart

Onze eigen Moes legt vandaag in de Gelderlander uit waarom de keuze voor Kayserispor is gevallen.

Na maandenlang dub­ben is Muslu Nalbantoglu er uit: de 24- jarige vleugelverdediger zet zijn carrière volgend seizoen voort bij Kayserispor. Omdat zijn con­tract bij NEC eind juni afloopt, ver­trekt de Amersfoorter (‘Ik ben een echte Nederturk’) transfervrij naar de nummer vijf van Turkije.

„ Dit is een van de moeilijkste be­slissingen in mijn leven geweest”, verzuchtte Muslu gistermiddag na de training. „Ik heb het bij NEC al­tijd geweldig naar mijn zin gehad. Maar na zeven jaar, waarvan vier als selectiespeler, krijg ik nu de kans op een nieuw avontuur. Ik ga voetballen in het land waar mijn roots liggen. Kaiseri is een mooie stad, zo’n 200 kilometer van Anka­ra. De familie van mijn vrouw komt er oorspronkelijk vandaan, en ook een aantal van mijn vrien­den en kennissen is afkomstig uit die omgeving. Dit is een kans die zich misschien nooit meer aan­dient. Het is aan ons om te probe­ren daar te aarden. Natuurlijk weet je pas achteraf of je de juiste beslis­sing hebt genomen.”

Heeft ‘Moes’ last van gemengde ge­voelens, Patrick Pothuizen is al­leen maar in zijn nopjes met zijn nieuwe, eenjarige overeenkomst met NEC. „We waren er vrij snel uit”, vertelde ‘Potje’ gistermiddag. „Het was ook niet zo moeilijk, de club wilde met mij verder, en ik wilde graag nog een jaar doorgaan. Ik voel me nog fit en heb er nog veel plezier in. Bovendien heb ik nog een extra drijfveer: ik wil naar de 250 wedstrijden.” Pothuizen doelt op de zeldzame mijlpaal van 250 gespeelde eredivi­sieduels voor NEC, een barrière die aanvoerder Peter Wisgerhof het afgelopen weekeinde bereikte. De bijna 36-jarige routinier heeft er tot nu toe 236 opzitten in Nij­meegse dienst.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.