10 jaar Bart`s Neverending Network!

Vandaag precies tien jaar geleden brak Bart de Graaff met 60.000 leden voor het eerst in 23 jaar het publieke bestel open. De geboorte van BNN, Bart’s Neverending Network. Een half jaar daarvoor (om precies te zijn op 14 januari 1997) was Bart met BNN als shirtsponsor verbonden aan NEC en we kunnen wel zeggen dat Bart de populairste shirtsponsor aller tijden was en is. Want welke shirtsponsor is er ooit massaal toegezongen?

Bart besteedde in zijn BNN-programma dan ook elke keer aandacht aan ons cluppie, zo nam hij de harde kern mee voor een metamorfose, danste hij de macarena met de selectie, telefoneerde hij op tv met ‘De Koef’ (toenmalig NEC-coach Wim Koevermans): "Hey Koef! Weet je dat we al 3 weken ongeslagen zijn?! Oh ja het is winterstop…", was hij erbij (na een lang en zwaar ziektebed) bij de opening van de nieuwe Goffert, maakte een uitgebreide special over de bekerfinale van 2000 tegen Roda JC en niemand zal ooit zijn entree in het Abe Lenstra stadion vergeten tijdens het bekerduel tegen Heerenveen.

Dat Bart altijd mateloos populair in Nijmegen is gebleven werd in 2002 wel weer bewezen, Bart was die mei overleden en een paar maanden later, tijdens het 1e competitieduel tegen AZ werd Bart herdacht. Na het herdenkingsfilmpje van BNN en een speech van Gerry volgde een minutenlang applause voor de kleine grote man: "Een applaus dat zo hard is, dat Bart het kan horen!". En toeval of niet, NEC schoot daarna uit de startblokken, stond na drie minuten al op voorsprong en versloeg AZ uiteindelijk met 2-0!

En dus zijn wij niet te beroerd om even wat extra reclame te maken voor onze vrienden van BNN, BNN ‘kaapte’ deze week brutaal de Veronica (de omroep waar het ooit allemaal begon) gids, en is de ledenwerfcampagne ‘Koop Dit, Word Lid’ gestart. Iedereen kan daarmee voor € 5,73 per jaar lid worden van BNN en tevens een stukje van de omroep en haar programma’s kopen. Sophie verkoopt zichzelf, Filemon zijn nier, Eddy zijn gastvrijheid en Dennis en Nicolette BNN-pillen. BNN-voorzitter Patrick Lodiers zet zelfs zijn bloedeigen moeder in de verkoop!

Tot slot was deze week (ter ere van het 10-jarig bestaan) ook nog de premiere van het indrukwekkende filmportret Bikkel, in Bikkel richt Bart zich rechtstreeks tot de kijker. In een speciale audiotrack samengesteld uit alle interviews die hij ooit gaf, vertelt de no-nonsens-Bart over zijn leven.Daarnaast komen de mensen aan het woord die met en voor Bart leefden: zijn moeder, z’n zus maar ook z’n grote liefde Valerie. Zij hadden vaak méér zorgen en problemen met Bart dan Bart zelf en worstelen nog steeds met zijn gemis. Bikkel is sinds afgelopen donderdag elke dag om 19:15 uur in de Lux te zien en op zondag is er ’s middags een extra voorstelling om 12:15 uur.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan