Zo’n wedstrijd had ik zondag moeten spelen

Ferne Snoyl stond gisteren verassend goed te voetballen bij Jong NEC. Na de flinke mentale domper van afgelopen zondag lijkt Ferne mentaal goed in orde te zitten.

Ferne Snoyl herpakt zich bij Jong NEC

Zondag onderging hij nog een vernederende wissel tegen NAC Breda. In de 31ste minuur was Ferne Snoyl in het veld gekomen voor de geblesseerde Jhon van Beukering, nog voor rust was hij schuldig aan de 0-1 van NAC en na een kwartier in de tweede helft haalde NEC- coach Mario Been hem weer naar de kant. Onder gefluit van het eigen publiek. Genoeg reden om maandag maar eens in bed te blijven, maar de 22- jarige middenvelder stond gisteravond in de stromende regen op het hoofdveld bij de Eendracht, waar hij Jong NEC bij de hand nam en met een puike partij het belofteteam naar een 2- 1 zege leidde op Jong FC Utrecht.

„ Zo’n wedstrijd had ik zondag met het eerste moeten spelen”, verzuchtte Snoyl tegen Wim Rip, de coach van Jong NEC. De voetballer die eerder door Been ook nog eens uit de selectie was gezet omdat hij te zwaar was, herpakte zich gisteravond op bewonderenswaardige wijze. Coachend, buffelend en regelmatig strooiend met fantastische passes wekte hij ook bewondering bij Been. Die had eerder die dag de mededeling gekregen dat de hamstringblessure van Jhon van Beukering meevalt. De spits heeft een verrekking en is naar verwachting hooguit twee weken uitgeschakeld. Na een moeizame eerste helft, waarin de bezoekers het beste van het spel hadden, pakte NEC een 2- 0 voorsprong door doelpunten van Karim Fachtali en Joël Tshibamba. In de laatste minuut kwam Utrecht dichterbij door Frank van de Zwam, maar met name doelman Rein Baart sleepte zijn ploeg naar de verlossende eindstreep.

Bron: De Gelderlander