Zo zagen wij het: NEC-NAC

Het mooie weer en het feit dat een thuiswedstrijd al weer even geleden was gaf het gevoel van een nieuwe start, een nieuw seizoen. Prettig gevoel, want het was niet moeilijk te doen alsof de eerste drie wedstrijden niet hadden plaats gevonden. Qua resultaat dan, want het voetbal was eigenlijk vrij redelijk geweest en de VI kopte dan ook enthousiast dat NEC een gouden toekomst tegemoet gaat. Laat die vandaag maar beginnen dan!

Na beleefd een vlaggetje geweigerd te hebben wordt het stadion dan ook met goede moed betreden. Nek-nak, het blijft toch een beetje een klassieker. Vroeger ook een garantie voor een meer dan gemiddeld gevuld uitvak, maar de combimalaise heeft ook in Breda toegeslagen, want niet meer dan 150 man hebben de moeite genomen af te reizen. Overigens nog immer ruim voldoende om in het eerste deel van de wedstrijd de rest van het stadion volledig te overstemmen. De eerste twintig minuten gaan overigens ook op het veld geruisloos voorbij. Alleen Molhoek zorgt voor spektakel door te proberen met zijn kaak een volley van Holman terug te koppen. Molhoek gaat gestrekt, hetgeen door sommigen als een gepaste straf wordt gezien op de afzegging van zijn komst naar de Goffert ten faveure van een vertrek naar Breda. Hij verlaat het veld op de brancard, overigens wel met applaus.

Als na twintig minuten Kolkka Muslu dolt, maar zijn vrije voorzet achter alle Nac aanvallers plaatst, wordt duidelijk dat het wel eens een vervelende middag zal kunnen worden. Toch maar eens aan de buurman vragen of hij dit ook net zo vervelend vindt als Albanië – Nederland. Nou inderdaad, daar kwamen de onzen weer goed weg, maar het voetbal blijft een drama. Gelukkig is Van Nistelrooy wel weer terug, zonder hem waren de punten in de balkan gebleven. We worden opgeschrikt doordat Holman een terug gekopte bal van JvbB ineens op de pantoffel neemt. Goede redding Ten Rouwelaar. Zit die bij NAC tegenwoordig? Waar komt die ook alweer vandaan? Begon toen bij Emmen, groot talent destijds door PSV opgepikt. Daarna Groningen meent de één, Twente roept een ander, voordat een eerste divisie kenner met Zwolle en Eindhoven op de proppen komt. Maar vorig jaar? Austria Wien is de conclusie na lang denken als onze aandacht weer op het veld wordt gevraagd voor een opmerkelijke fastfood wissel. De geblesseerde Jhonny van de Burgerking wordt vervangen door McSnoyl. Opmerkelijk dus en dan nog niet eens zo zeer vanwege het feit dat Snoyl er nog steeds niet echt afgetraind uitziet. Over snacken gesproken, wie allemaal een burgertje in de rust? Terwijl de bestellingen worden opgenomen verprutst onze aanleiding van de stevige trek op een knullige manier de bal en omdat ook de rest gigantisch loopt te pitten gaan we rusten met 0-1.

Toch maar naar beneden gesneld waar we buiten de jongens van Mr Dugout gerekend hadden. Geen hamburger of worst meer te krijgen onder ons deel van de Hazenkamp terwijl de rust nog moet beginnen. Ongelooflijk, roept ook de man in pak van onze cateraars die maar eens polshoogte is komen nemen. Nee, ze zijn inderdaad op. Geen idee hoe het kan gebeuren. Tja, mister, kutplanning misschien? Niet de eerste keer overigens. 

Veel hoop dat onze honger middels goed voetbal gestild zal gaan worden hebben we niet, maar we gaan het toch maar weer proberen. Al snel vervallen we weer in andere bezigheden. Wat een puinhoop in de VVD niet? En die Madeleine, wat denk jij, toch die moeder? Holman schiet een vrije trap op de vuisten van Jelle. OJ Simpson is weer eens opgepakt trouwens. Snoyl mag al weer vertrekken. Misschien moet ie elke dag een half uurtje extra trainen om op gewicht te komen en vond dat vandaag op het hoofdveld van de Goffert plaats? Hoe dan ook, we hopen dat Ferne niet te zwaar tilt aan zijn wissel. De honkballers zijn Europees kampioen en plaatsen zich daarmee ook voor de Spelen. Wie volgt het WK rugby trouwens? Inmiddels is Olsson als diepe spits geposteerd, maar duidelijk is dat het niet meer mag baten. Vandaag is het helemaal niks. Geen bezieling, geen inzet, geen strijd, geen passie. Zo verwordt NEC tot een dagje bijkeuvelen in de zon. In de slotfase komt de ene na de andere Nakker alleen voor Babos, die als enige voldoet vandaag. Een kans op een punt hebben we eigenlijk nooit gehad, wat een zeldzaam vervelende pot was dit. En die gouden toekomst? Leuk, maar verheugde heel Den Haag zich vorig jaar ook niet op een mooi nieuw stadion? Het heden telt, heren!

Pol

NEC – NAC Breda 0-1

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan