Voor herhaling vatbaar!

Grote indianenverhalen deden voorafgaand aan de wedstrijd de ronde over het old school trein initiatief naar Sparta… Zo zei men dat NEC, stewards en de politie zouden bepalen welke trein en tram wij zouden moeten nemen en mochten wij absoluut niet via de stinkstad rijden.

Achteraf viel het allemaal 100% mee. Sterker nog, de wisselwerking tussen stewards, politie en supporters was zelfs positief te noemen! Supporters konden helemaal hun eigen gang gaan. Welke trein we wilden nemen moesten we zelf maar weten en dat we via Arnhem wilden reizen was ook geen enkel probleem. En natuurlijk hielden de stewards en spoorwegpolitie een oogje in het zeil, zolang het maar gezellig was hielden zij zich afzijdig. En gezellig, dat was het! Het bier en de baco’s smaakten prima en de zangkwaliteiten werden ouderwets in de stations getest. We moeten wel eerlijk zeggen dat het vaak wel afhangt van met welke groep je bent. De groep die gisteren naar Rotterdam met de trein ging had de juiste instelling en had maar één doel: er een gezellige reis van maken.

Ook de aankomst in Rotterdam was geen probleem. Er stond netjes een tram klaar! Wilde je eerst nog even de Albert-Heijn in om wat versnaperingen te halen dan was ook dit geen probleem. Bij aankomst op het Kasteel was je niet verplicht om het stadion in te gaan maar je kon lekker op je gemak de fanshop bezoeken en of ergens een biertje drinken. Een biertje drinken in het supporterhome van Sparta was helaas niet mogelijk. Na afloop van de wedstrijd was de teleurstelling natuurlijk erg groot en dat kon in het verleden nog wel eens leiden tot stressachtige reacties van stewards of politie. Maar geloof het of niet: ook hier waren ze de kalmte zelf. Wederom stond er een tram klaar en mochten we zelf beslissen welke trein we terug wilden nemen. Ook kon er rustig wat gehapt worden. Als we toch één negatief puntje op zouden moeten noemen dan is het de lichtelijk provocerende politieagent met hond en knuppel die ons beide keren op Rotterdam-Centraal stond op te wachten. Totaal onnodig! Zowel de politieagent als zijn woef-woef moesten eigenlijk in hun hok zitten. Het is uitzonderlijk maar via deze weg willen we zowel de spoorwegpolitie, stewards als NEC een complimentje geven voor de organisatie en relaxte houding. (Jef)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan