Voor de Supportersvereniging is de maat vol!

De supportersvereniging stopt per direct met de servicebussen en kaart -en drankverkoop rond uitwedstrijden. Hoofdredenen hiervoor zijn de beledigende kijk op de goedwillende supporters van de servicebussen en het niet nakomen van afspraken door NEC. Hiermee komt een einde aan een periode van 9 jaar met servicebussen.

Directe aanleiding voor deze beslissing zijn de problemen die ontstonden bij vertrek vanuit Rotterdam afgelopen zaterdag.  De SV in haar brief aan de leden van de servicebussen: "De afspraak is dat er in de servicebus niet meer dan 2 stewards meegaan. En niet zoals vorig jaar dat de Uli en de Gier weer volgepropt worden met stewards of begeleiders. Dit komt de sfeer in de bus niet ten goede. Zonder blikken of blozen wordt door de dienstdoende steward deze afspraak genegeerd. Bij vertrek uit Rotterdam werd  zelfs assistentie ingeroepen van een 3e steward (begeleidster) om te gaan staan in bus vanwege : “de bedreigende sfeer in de servicebus”. Dit is volkomen onzin en slaat werkelijk waar nergens op."

Dit incident staat natuurlijk niet op zichzelf. meerdere keren zijn er vergelijkbare voorvallen geweest. De supportersvereniging is druk bezig om alternatieven te bedenken. De deur staat voor NEC nog wel op een kier, maar als NEC niets van zich laat horen op een goede manier staat het besluit van de SV vast. 

Lees hieronder de hele brief van de SV, van www.svnec.nl

Supportersvereniging stopt met uitvervoer!
Woensdag, 10 Oktober 2007

Beste supporters,

De afgelopen 9 jaar heeft de Supportersvereniging NEC zich bijzonder ingezet om onze leden op een goede wijze uitwedstrijden te kunnen laten bezoeken. Dit was zeker niet makkelijk. Achter de schermen probeert de SV zoveel mogelijk supporterszaken te regelen. De afgelopen jaren is er veel misgegaan. Daarom is er de afgelopen maanden goed overleg geweest met Coen Rijsdijk en Marc Loosen. Wij houden ons aan de gemaakte afspraken.

Helaas andersom niet. Afgelopen zaterdagavond ging het weer mis met onze servicebus.  Afspraak is o.a. dat er in de servicebus niet meer dan 2 stewards meegaan. En niet zoals vorig jaar dat de ULi en de Gier weer volgepropt wordt met stewards of begeleiders. Dit komt de sfeer in de bus niet ten goede.

Zonder blikken of blozen wordt door de dienstdoende steward deze afspraak genegeerd. Bij vertrek uit Rotterdam werd zelfs assistentie ingeroepen van een 3e steward (begeleidster) om te gaan staan in bus vanwege de zogenaamde bedreigende sfeer in de servicebus . Dit is volkomen onzin en slaat werkelijk waar nergens op. Er was teleurstelling over de wedstrijd. (helaas heeft de Uli en de Gier dit al veel moeten meemaken).

Dit is voor het bestuur het zoveelste signaal, dat er door stewards en de mensen van de veiligheid wel heel erg bevooroordeeld en negatief over onze supporters wordt gedacht. Denk ook aan de protestactie afgelopen seizoen tegen Den Haag. De Uli en de Gier moest in Nijmegen extra worden gefouilleerd op verdenking van wapentuig en drugs.

Wij zijn niet meer dan goedwillende supporters, die achter hun club blijven staan.

Voor het bestuur is de maat vol!  Onze bestuursleden en vrijwilligers zijn alleen nog maar goed om een blikje in de bus te verkopen.

Grootste knelpunten:

Het niet nakomen van gemaakte afspraken t.a.v. onze leden is voor ons niet te verteren. 
De kijk op onze leden van de Uli en de Gier ervaren wij als beledigend. Men zou beter deze groep op hun waarde voor de club moeten waarderen !  

Het gaat te ver om alle voorvallen  hier te beschrijven die achter de schermen plaats vinden, maar klantvriendelijkheid is ver te zoeken.

Gevolg : 
Het bestuur heeft besloten om de servicebus in te trekken .
De kaartverkoop en drankverkoop en medewerking te stoppen. 

Wij zijn bezig om alternatieven te bedenken. Inmiddels hebben wij NEC hiervan op de hoogte gesteld. We houden de deur op een kier om weer met NEC rond de tafel te zitten. Echter, mocht NEC niet reageren op deze brief dan blijven wij bij ons besluit.   

Dat betekent dat er een einde komt aan 9 jaar Uli en de Gier. Dit besluit doet ons pijn, maar het werken wordt ons onmogelijk gemaakt. Wellicht komen wij met een overgangsregeling t.a.v.  Ajax en de Treffers.  (kaarten afhalen voor vertrek in de Eendracht)

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte.  

Met sportieve groet,
Bestuur Supportersvereniging NEC

www.SVNEC.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.