Supportersavond: meer van hetzelfde

Maandagavond vond in de Gaanderij van de Goffert de eerste supportersavond van dit seizoen plaats. Gezien de zeer matige prestaties werd er hier en daar vuurwerk verwacht, maar dat viel eigenlijk reuze mee. De opkomst was overigens wel zeer behoorlijk.
 
De avond was ingedeeld in twee stukken, die uiteindelijk eigenlijk naadloos in elkaar over liepen. In het eerste gedeelte kwamen alle voetbal gerelateerde vragen aan bod. Na een korte inleiding gaf Mario Been de aanwezigen de gelegenheid vragen te stellen aan hem en aanvoerder Peter Wisgerhof. Uiteraard gingen de meeste vragen over de belabberde prestaties en de achterliggende oorzaken daarvan. Niet geheel verwonderlijk greep Been vaak terug naar de afwezigheid van een flink aantal basisspelers, met name voorin.
 
Verder gaf de trainer uitleg over zijn wisselbeleid, gaf hij aan Pothuizen tot nu toe niet goed genoeg te hebben gevonden voor een basisplaats (‘al zijn we er nu wel over aan het denken’) en verwees hij regelmatig naar de beperkte financiële middelen. Mario kreeg de lachers op zijn hand toen hij een supporter die wat schoorvoetend achter de microfoon plaats had genomen vroeg of hij een lied ging zingen. Als er al een opmerkelijke uitspraak te noteren was, dan was het de opmerking dat NEC inderdaad creativiteit op het middenveld te kort komt en in dat opzicht een speler als Barreto node mist.
 
Het tweede ging over alle andere zaken, waarbij in eerste instantie uitleg over de financiële situatie werd gegeven. De schulden uit het verleden hangen nog steeds als een molensteen om de nek van onze club zo sprak ook de lichaamstaal van voorzitter Paes. Gelukkig is de voorzitter bezig met een groot project, waarvan hij alleen nog niet weet of en hoeveel geld het gaat opleveren en waarvan hij nog geen nadere details kon geven. En ook nog niet of het wel goedgekeurd gaat worden. Dat was er dus één onder de noemer: als je niks te melden hebt, zeg dan ook niks!
 
Vervolgens kwamen er een aantal bekende thema’s aan bod, die directeur Jacco Swart telkenmale pareerde met de bekende ‘wij kunnen er ook niks aan doen’ strategie. Zo bepaalt de gemeente dat er geen bier op de tribunes gedronken mag worden, houden de burgemeesters van andere steden onze vrij vervoer regelingen tegen en ligt het aan het tv contract dat NEC maar zo weinig wedstrijden op zaterdagavond speelt. Met de suggestie dat andere clubs door vaak aan de bel te trekken zaken wel voor elkaar krijgen (Willem II met bierbeleid, PSV en NAC met de zaterdag als speeldag) werd weinig gedaan.
 
Nadat er nog wat gemopperd werd op de merchandising (‘een drama’), waarbij de afspraak werd gemaakt om met supporters te gaan praten over dit onderwerp, was het officiële gedeelte ten einde en begaf eenieder zich naar de bar voor wat eigenlijk het leukste deel van de avond is: op een ongedwongen manier onder het genot van een echt biertje met spelers en medewerkers van de club praten. Want dan blijkt dat NEC eigenlijk best wel een gezellige club is!
 
Pol

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiƫren van content is niet toegestaan