Gras van de buren: beker in Nederland, het kan nog!

In deze rubriek met de naam "gras van de buren.." pikken we voor jullie opmerkelijke, grappige, belangrijke, onbelangrijke, bizarre, vreemde, domme, treurige, mooie en kansloze berichten over voetbal en al haar randverschijnselen van het net. Als NEC supporter wil je natuurlijk weten hoe het gras er bij andere clubs bij ligt, hoewel het Goffertgras zal natuurlijk altijd het mooiste blijven. Deze keer nemen we je mee naar Rotterdam (of Breda).
 
Als het op bekervoetbal aankomt kijken we altijd met jaloezie naar de cups in Engeland. Volle stadions, veel spanning, veel sfeer en clubs die in uitwedstrijden door massa’s supporters gesteund worden, maakt niet hoe groot of klein ze zijn of hoe ver de reisafstand is. Zo won Coventry City laatst tot groot genoegen van de 11500 meegereisde fans met 0-2 op Old Trafford (voor de leken: da’s het stadion van Manchester United). Het lijkt hier in Nederland onmogelijk….
 
Maar op de dag dat NEC en Treffers gaan overleggen of een bekerwedstrijd tussen die twee clubs wel in goede banen te leiden is (naar verluidt hebben ze daar in Groesbeek twijfels over), kwam vanuit Rotterdam, de gemeente waar wij al eerder de loftrompet over staken, het bericht dat NAC supporters in grote mate welkom zijn bij het bekerduel op het Kasteel tegen Sparta.
 
De supporters uit Breda hebben namelijk van Sparta de gehele korte zijde tot hun beschikking gekregen en kunnen dus met 2000 man naar Rotterdam afreizen. Veertig bussen horen we je denken? Nee hoor, de wedstrijd is gewoon met eigen vervoer te bezoeken, er is geen uitkaart nodig en op een clubcard zijn liefst 5 kaarten te krijgen. En dan nog de uitsmijter: een losse kaart kost 7,50 euro!
 
Kijk, dat is nou écht bekervoetbal!!

We wilden hier eerst een foto van een vak NAC supporters plaatsen, maar die kleuren, he? Dus maar een pic van het Kasteel!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan