Paes krijgt trap na

Vincent Paes is opgestapt en de eerste reacties druppelen binnen. De eerste die een reactie geeft is Jacco Swart en die grijpt meteen de kans om z’n ex-collega een trap na te geven. Volgens Swart kan een vertrek van Paes NEC helpen. Natuurlijk is het zo dat op dit moment ieder rollend bestuurshoofd met gejuich door de supporters ontvangen zal worden, maar deze woorden van Swart, juist op dit moment, zijn toch wel opmerkelijk te noemen.

Jacco gaat verder: "Het is ook heel lastig om Van Delft op te volgen. Van twee kanten is het niet geworden wat we ervan hadden verwacht." Spreekt hij hier nu namens de raad van commissarissen (RvC)? En ik maar denken dat het een conflict was tussen Paes en de RvC!  Jacco kiest dus wel heel snel de kant van de RvC en ik vraag me af waarom. Ik heb een vermoeden en dat heeft te maken met straatjes en schoonvegen. Blijkbaar is Jacco dus ook blij met het vertrek van Paes, maar waarom brengt hij dat nu pas naar buiten en heeft hij niet veel eerder kenbaar gemaakt dat Paes slecht werk afleverde?

"We hebben momenten nodig, dit kan er één zijn. Investeerders wilden na zijn komst niet meer investeren", aldus Swart. Het vertrek van een collega wordt dus een moment genoemd en met het verhaal over de investeerders, vertaal ik deze zin maar even als "Blij dat Paes weg is, de weg voor de investeerders is nu vrijgemaakt."  Paes heeft eigenlijk nooit een eerlijke kans gehad en met zijn vertrek lijkt (ik zeg lijkt) de invloed van Van Delft binnen de club verleden tijd.  De deur staat nu opeens weer open voor de investeerders en Jacco staat natuurlijk bij de deur om de heren binnen te laten. Het lijkt erop dat de machtspelletjes zijn begonnen en dat er nog wel een stuk of 10 afleveringen in deze bestuurssoap bij gaan komen.

Bleum  

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.