OPEN-DAG!

Zo dat was die dan weer, de jaarlijkse Opendag is godzijdank weer achter de rug. De weergoden waren ons goed gezind alleen lieten de supporters het dit jaar nogal afweten. Waar normaal gesproken een man of 10.000 de spelers verwelkomen, waren het dit jaar hooguit 7.000. Voornamelijk ouders met kinderen hadden de moeite genomen om de rit naar de Goffert te maken. Hoe zou dit toch komen???

Helaas was het ook dit jaar de verplichte kost voor de trouwe supporter. Daar waar de juniors flink aan hun trekken kwamen, moesten de oudere garde van ons het doen met een zogenaamd supportersplein. Om het gezellig te maken was er een zooi zand neer gepleurd met wat palmbomen erop. De ene DJ draaide nog harder dan de andere waardoor er weinig van te maken was.

Eigenlijk was deze Open-dag één grote teleurstelling. Zo kwamen we er achter dat Bikkel prominent op de elftalposter staat (bij welke profclub zie je zoiets?), de hoogwerker om de nieuwe spelers te presenteren defect was en Vincent Paes weinig te melden had behalve dat er deze week nog wat spelers op proef komen. Tijdens de spelerspresentatie hadden de spelers een zogenaamde shooter bij zich waarmee ze tijdens hun opkomst richting het publiek moesten schieten. Uit deze shooter kwam een petje en of sjaal. Zo was er één speler die het ding richting de middenstip afschoot en Brett Holman begreep het al helemaal niet en smeet de hele shooter maar het publiek in. Gevolg was dat horde kinderen onderhand aan het knokken waren. Gelukkig was er een oplettende vader die de partijen kon scheiden.

Grappig, maar tegelijk ook wel triest is de nieuwe slogan van N.E.C. “Ik sta voor N.E.C.”. Staan doen we namelijk niet bij N.E.C. We zitten en moeten vooral niet zeuren, blowen en bier drinken. Nu is het van onze (mijn) kant makkelijk praten om de gehele dag af te zeiken. En natuurlijk moeten de organisatoren het met een bepaald budget doen, maar kom toch op.. het kan toch echt wel beter dan dit. Zo zagen wij YesR een verplicht nummertje doen en ene Alex verkondigde nog wat Amsterdamse Nummertjes. Waarom geen Björn vd Doelen met zijn Nijmeegse Nummers? En waarom niet gewoon een wedstrijd op de Opendag waar je gratis naar binnen mag? Het dieptepunt was aan het eind van de dag toen we de doelpuntentune van onze Vijand in onze heilige Goffert hoorde…

Tenslotte wil ik nog wel met een positief puntje afsluiten. Het standaard voetvolleytoernooi van de oud N.E.C.-spelers was weer een genot om naar te kijken. Was vroeger dan echt alles beter!? (Jef)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan