Mario Been ziet weer geen goals

Het lukte NEC vrijdagavond opnieuw niet van een profclub te winnen.
 
Tegen FC Omniworld, vorig seizoen de nummer zestien van de eerste divisie, kwamen de Nijmegenaren niet verder dan 0 – 0 op het veld van AWC in Wijchen. Niettemin was Mario Been tevreden. "We speelden de beste wedstrijd van de voorbereiding", oordeelde de NEC – trainer. "Alleen van die acht, negen 100 – procentkansen had er wel één in gemogen. Dat is het enige dat ik mijn ploeg kan verwijten.
 
Twee maanden geleden kreeg AWC-voorzitter Frans Derks een telefoontje van technisch manager Jeffrey Kooistra van FC Omniworld. De oud-NEC’er wilde graag in zijn woonplaats Wijchen een wedstrijd met zijn club uit Almere spelen. Na een telefoontje naar NEC was de wedstrijd ‘in twee minuten’ beklonken.
 
Op het ideale biljartlaken van De Wijchert heerste NEC gisteravond. De eredivisionist dicteerde het spel, maar toonde voor rust enkele momenten van nonchalance. Daardoor kreeg Omniworld enkele kansjes. De Nijmeegse ploeg combineerde aardig tot aan het strafschopgebied, echte mogelijkheden kwamen er nauwelijks. Alleen Jhonny van Beukering had de bal voor het intikken, maar hij stuitte onnodig op doelman Mark Zegers.
 
NEC, met Rein Baart in het doel – ‘in overleg met Gábor Babos die volgende week weer aan de beurt komt’ aldus Been – en zonder Jeremain Lens in de basis, had de wedstrijd in de tweede helft helemaal in handen. Na de rust kwam de razendsnelle Lens alsnog in het veld, evenals de snel weer van een kuitblessure genezen Alexander Prent. Ferne Snoyl (last van enkel) en Brett Holman (hamstrings) kregen voor de zekerheid rust. Vlak voor tijd mocht ook nog even Karim Fachtali zijn opwachting maken voor de moegestreden Rutger Worm.
 
Worm had, evenals Lens en Van Beukering, in de tweede 45 minuten enkele opgelegde mogelijkheden om te scoren. Maar geen enkele keer belandde de bal in het doel.
 
In de oefenserie in de voorbereiding won NEC daardoor opnieuw niet van een profclub. Alleen amateurploegen werden verslagen door de Nijmeegse eredivisionst. Niet dat dat alles zegt voor de competitie. Ook als je op vakantie gaat, wil pech onderweg, files of lastige douaniers nog niets zeggen over of het op de eindbestemming regent of dan wel de zon schijnt. Been: "We komen aan het eind van de voorbereiding. Ik wil de jongens wat langer laten staan. Ze moeten toch wedstrijden spelen. We werken nu naar de eerste competitiewedstrijd tegen Roda JC toe."
 
Uit de opstelling van gisteravond moesten volgens de trainer echter verder geen conclusies worden getrokken. "Deze opstelling is wel een mogelijkheid. Maar de jongens die zeker zijn van hun plaats spelen de hele voorbereiding. De andere plaatsen ligt aan de spelers zelf. Dat moeten ze tijdens de trainingen en wedstrijden laten zien."
 
Volgens technisch manager Carlos Aalbers van NEC is de club nog altijd op zoek naar versterkingen. "We zijn druk bezig. Mogelijk dat komende week er spelers op proef komen."
 
Ook Olaf Lindenbergh blijft in beeld, maar de besprekingen verlopen moeizaam door zijn salariseisen.
 
Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan