Nieuwe website De Trouwe Honden!

Alweer een nieuwe NEC website? We horen het jullie denken en de gedachte is ook gerechtvaardigd want het is druk in websiteland. Nadat niet zo heel lang geleden zowel collega fansite ForzaNEC alsmede de officiële site in een nieuw jasje werden gestoken konden wij natuurlijk niet achter blijven. En hoewel met alleen die twee sites al een aanzienlijk deel van de informatiebehoefte van de gemiddelde NEC supporter zal zijn vervuld hopen we toch wat toe te kunnen voegen aan het geheel. Al is het alleen maar de clubkleuren.

We gaan er van uit dat de meeste bezoekers oud en wijs en ook nieuwsgierig genoeg zijn om hun eigen weg door de informatiebrei te vinden en zullen jullie in dit welkomstwoord dan ook niet vervelen met een opsomming van wat er allemaal op de site te vinden is. Al hebben we voor de zekerheid stiekem toch maar een uitleg aan de site toegevoegd.

Wat we wel willen doen is even wat vragen met jullie delen die de afgelopen dagen via de mail bij ons zijn binnengekomen. Voor de duidelijkheid hebben we de antwoorden er ook maar bij vermeld, zodat jullie je de moeite van mailen kunnen besparen.

Ik meende dat ik jullie 3 jaar geleden al hoorde roepen dat er een nieuwe website zou komen. Na zo’n lange tijd wachten valt dit resultaat me dan toch een beetje tegen.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we er niet al die tijd aan gewerkt hebben. We hebben eerst een jaar lang ontkend dat we op een dronken avond dat waanzinnige idee in een belofte hadden omgezet. Toen echter de eerste videobeelden van die vervloekte avond uitlekten zijn we toch maar aan de slag gegaan. Met de hulp van investeerders hebben we destijds een groep consultants aan het werk gezet om een project plan in elkaar te draaien. Na verloop van tijd bleek de financiële fundering echter drijfzand te zijn en werden we door de overkoepelende organisatie van Nederlandse fanzines terug gezet naar categorie 1. Restte ons dus niets anders dan het zelf te gaan doen. Dat was een vooruitzicht dat sommige trouwe honden zoveel schrik aanjoeg dat de meest bizarre uitvluchten niet werden geschuwd. Een aantal heeft zelfs kinderen gekregen om maar onder de taak uit te komen. Maar ook excuses raken op waardoor we er uiteindelijk toch maar mee begonnen zijn. Dus alles bij elkaar hebben we er maar een week of zo aan gewerkt. Hooguit.

Ben eens uitvoerig door de site gelopen, maar moet zeggen dat ik de oude website toch mooier vond.
Heerlijk! Zoals bekend mag zijn zwijmelen ook wij vaak weg van nostalgie, maar ge kunt ook overdrijven. Laat ons raden, jij snackt nog steeds een Raider? Jouw telefoon is bevestigd middels zo’n kronkelige draad en voorzien van draaischijf? Jij fietst nog de halve stad door omdat je maat wél Donkey Kong op de Commodore 64 heeft? Mooi was die tijd, zeker qua voetbalbeleving, maar ook De Trouwe Honden moeten met de tijd mee. Misschien is het archief wat voor je?

Net twee weken nadat de officiële NEC site inclusief archief gelanceerd wordt komen jullie nog eens op de proppen met een historisch overzicht. Lekker bijdehand.
Tja, daar heb je gelijk in. De zwartkijkers onder de trouwe honden zagen het als een teken dat de club echt maling aan haar supporters heeft. Precies twee weken voor ons, dat kan toch geen toeval zijn? In tegenstelling tot de BVO halen wij trouwens ook herinneringen op uit de tijd voordat het betaalde voetbal zijn intrede deed. Wie herinnert zich nu niet de zo lang verwachte promotie naar de Eerste Klasse? Of dat glorieuze kampioenschap in 1928? Niemand? Nou goed, op deze site kun je er in elk geval van alles over vinden.

Zeg, zijn jullie niet die gasten die bij sommige thuiswedstrijden die boekjes staan te verkopen?
Euhh…nee hoor. De brave borsten die je daar luidkeels hun waar ziet en hoort aanprijzen hebben helemaal niets te maken met de personen die op deze site en in het fanzine zo snoeihard met kritiek uit de hoek kunnen komen. De azijnzeikerds die zich achter dit medium schuil houden maken op een schandalige wijze gebruik van de diensten van de goede zielen die je bij het stadion ziet. Ze krijgen vaak niet meer betaald dan een sprits en een glaasje prik voor zo’n hele avond. Wees dus aardig voor ze als je ze tegen komt.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan