Luinge leidt NEC – Feyenoord

Voor de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord heeft de KNVB Roelof Luinge aangesteld als scheidsrechter.

Liefst 47 keer eerder trapte NEC onder leiding van de Drent af. Prettig gegeven is wel dat NEC onder Luinge meer officiële wedstrijden won dan verloor, 19 om 18. In het seizoen 2000/2001 leidde Luinge al eerder een NEC-Feyenoord. In de dertiende (!!) wedstrijd van dat seizoen maakten de Rotterdammers toen een einde aan de ongeslagen status van NEC in het eerste jaar onder Neeskens, 1-3. Verder komen we de man vooral tegen bij de wedstrijden tegen Vitesse, al acht keer leidde Luinge de derby. Voor de complete statistieken klik hier. Assistent-scheidsrechters zondag zijn Olde Olthof en De Vree, de vierde official is Van Boekel.

Ook voor de overige wedstrijden dit jaar zijn de aanstellingen vast bekend gemaakt.

Voor het degradatieduel tegen de Voetbal Vereniging Venlo uit Venlo komt de heer Van Meenen over uit de Zeister bossen. De man leidde NEC één keer eerder, in het laatste duel van vorig seizoen, om de welbekende spek en bonen tegen Den Haag. NEC won toen wel trouwens. Assistent-scheidsrechters tegen VVV zijn Slot en De Graaf en de vierde official heet Sanders.

De laatste wedstrijd van het jaar, op 30 december als we in Tilburg tegen Willem II moeten aantreden, wordt geleid door Pol van Boekel. Onder deze goede man verloor NEC twee uitwedstrijden zonder een goal te maken. Beetje in de trant van dit seizoen dus. Assistent-scheidsrechters zijn Schiphorst en Van Dijk en de vierde official is de heer Hoopman.

Zijn jullie weer helemaal op de hoogte!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan