Leiding van NEC stelt de negende plaats als doel

Het is ook niet niks. Je bent negentien jaar en voor het eerst maak je als voetbalprof een spelerspresentatie mee voor het oog van zo’n vijfduizend toeschouwers.
 
De negentienjarige Karim Fachtali van NEC was gistermiddag zo zenuwachtig dat hij zijn koker met fanartikelen niet vanaf de rand van het veld de tribune inschoot, zoals bedoeld was, maar vol overgave richting middenstip van De Goffert. Tot grote hilariteit van zijn jonge ploeggenoten. Het was een van de weinige dingen die mis ging gistermiddag bij de traditionele Open Dag van de Nijmeegse voetbalclub. Zoals de hele spelerspresentatie door ’technische problemen’ nogal rommelig oogde. De ingehuurde artiesten YesR en Alex konden het publiek in het snikhete Goffertstadion ook al niet in vervoering brengen.
 
Voorzitter Vincent Paes van NEC kreeg met zijn toespraak de handen wel op elkaar, ook al had een enkele supporter slechts een fluitconcert voor hem over.
 
Paes riep vooral op tot onvoorwaardelijke steun aan de ploeg door het Nijmeegse publiek. Tussen neus en lippen door maakte hij bekend dat het afgelopen jaar financieel positief was afgesloten en dat er tot nu toe bijna achtduizend seizoenklaarten voor het nieuwe seizoen zijn verkocht.
 
"We hebben budget voor nog een paar spelers erbij", zei Paes. " Maar we kunnen het geld maar één keer uitgeven. We willen zorgvuldig zijn en alleen spelers halen die het team sterker kunnen maken. De bedoeling is dat we het komende seizoen bij de eerste negen eindigen."
 
" Het linkerrijtje", noemde ook de door de supporters luid bejubelde NEC-trainer Mario Been als zijn doelstelling. "Een plek hoger dan vorig seizoen."
 
Eerder op de dag deed Been het zelf heel wat beter. De trainer van NEC maakte indruk tijdens het beachvoetvolley op het voorplein. Het was een van de leukere attracties tijdens de Open Dag. Liefst vijftien ex-NEC’ers waren daar actief. Milsbekenaar Arno Arts was een van hen. "Het leukste op de Open Dag is om oude ploeggenoten terug te zien" , zei Arts na afloop. "En je blijft bezig. Ik train niet meer mee bij Achilles’29. Wel voetbal ik nog bij oud-NEC. En ik ben drie keer in de week bezig als trainer van de B1 van de voetbalschool van NEC. Dit jaar wil ik ook de cursus trainer-coach 1 gaan doen. Nee, tijd voor iets anders heb ik nauwelijks. De B1 kost veel tijd."
 
Na het beachvoetvolley praatten de vooral veertigers druk met elkaar pratend over ‘die mooie tijd van toen’. Voor Karim Fachtali zullen er nog wat leukere dingen moeten gebeuren voordat hij met plezier kan terugkijken.
 
NEC hield gisteren zijn traditionele Open dag in en rond het Goffertstadion. De doelstelling van de Nijmeegse eredivisionist is een negende plaats.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan