Jong NEC wint toernooi in Pijnacker

Jong NEC heeft afgelopen zaterdag in Pijnacker een sterk bezet toernooi gewonnen. De Nijmegenaren speelden een vijftal wedstrijden van 40 minuten en kregen daarin geen enkele tegentreffer. Gesteund door de aanwezigheid van Dominique Scholten, Bart van Brakel, Alexander Prent, Karim Fachtali en Naïm Aarab wisten de mannen van Wim Rip verzorgd voetbal op de mat te leggen, waarbij zij veel kansen wisten te creëren.

De vier poulewedstrijden werden allemaal met 1-0 gewonnen. Amateurclub BVCB, Sparta Rotterdam, ADO Den Haag en FC Utrecht werden allen aan de zegekar gebonden. In de finale was FC Volendam de tegenstander. Deze wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen. Aan de hand van een sterk spelende Bart van Brakel wist Jong NEC deze finale met maar liefst 4-0 te winnen. Alexander Prent maakte een daarin ook nog een schitterende treffer – zijn bal belandde in de kruising. Aan het slot van het toernooi werd Bart van Brakel uitgeroepen tot "Beste speler van het toernooi", wat natuurlijk een mooie onderscheiding is voor de Wageninger die in de voorbereiding zijn minuten al meepakte in het eerste team van NEC.

Pouleduels
Jong NEC – BVCB 1-0
Jong Sparta – Jong NEC 0-1
Jong ADO Den Haag – Jong NEC 0-1
Jong NEC – Jong FC Utrecht 1-0

In poule A speelden: Jong Excelsior, Jong Vitesse, Jong Royal Antwerp FC, Jong FC Volendam en Oliveo.

Finale
Jong FC Volendam – Jong NEC 0-4

Aanstaande zaterdag speelt Jong NEC de laatste wedstrijd van de voorbereiding, op de Heikant in Groesbeek is Achilles’29 de tegenstander. Deze wedstrijd begint om 14.30 uur. Op maandag 20 augustus start het seizoen 2007-2008 met een bekerwedstrijd, uit tegen FC Twente en met de kraker Jong NEC-Jong Vitesse start een week later de competitie. 

Bron: NEC Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan