De Gelderlander daglog Carlos Aalbers: maandag

Carlos Aalbers is Leen Looyen opgevolgd als technisch directeur van de Nijmeegse eredivisieclub NEC In de week voor de start van de voetbalcompetitie houdt hij een daglog bij in dagblad De Gelderlander.
 
Maandag
Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik van NEC de vraag kreeg of ik de functie van Leen Looyen als technisch directeur wilde overnemen. Ik heb hier toen niet echt lang over na hoeven denken omdat mijn gevoel direct positief was, maar aangezien ik een goede maatschappelijke positie moest opzeggen voor een onzeker bestaan in de voetballerij heb ik nog wel samen met mijn familie een aantal zaken moeten afwegen.
Het goede gevoel voor het voetbal, NEC en de ontwikkeling die je kunt doormaken waren voor ons uiteindelijk belangrijker dan de rationele zaken. Ik ben nu ongeveer zes weken officieel in dienst bij NEC en ik heb het uitstekend naar mijn zin.

Het is geen baan die binnen een normale werkweek valt. Zondag heb ik samen met een Belgische relatie de wedstrijd Germinal Beerschot – Club Brugge in Antwerpen bezocht. Na afloop heb ik kennis gemaakt met diverse mensen uit het Belgische voetbal. Omdat ik mede hierdoor niet in staat was om gisteren te sporten, ben ik vanmorgen om 7.00 uur 10 km. gaan hardlopen. Daarna heb ik onze Tsjechische proefspeler Filip Chlup opgehaald en zijn we naar het stadion gegaan.

Vandaag waren diverse mensen weer terug van vakantie en we hebben daarom zowel een management- als ook een directie overleg gehad. Tijdens dit overleg bespreken en informeren we elkaar over alle zaken die spelen binnen NEC, zoals financiën, commercie, algemene zaken en natuurlijk voetbal.  Tussendoor heb ik nog de training bekeken om te zien hoe onze proefspeler Filip Chlup het deed. Na het overleg heb ik verdere informatie ingewonnen omtrent de spelers waarin we geïnteresseerd zijn en met de trainers Mario Been en Ron de Groot gesproken over de diverse mogelijkheden, zodat we binnen ons budget een zo sterk mogelijk team kunnen samenstellen. Vanavond bekijk ik nog wat DVD’s van spelers en dan zit de eerste dag naar aanloop van het begin van de competitie erop.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan