Janssen en Vadocz licht aangeslagen

Acht minuten had Tim Janssen gisteravond nodig om datgene te doen waarvoor NEC hem op de laatste dag van de transferperiode gehaald heeft: scoren. Na een bekeken pass van die andere aankoop, de Hongaar Krisztian Vadocz en een afgemeten voorzet van Alexander Prent, prikte de Brabander met het binnenkantje de bal koel achter Peter Veenenman. Twaalf minuten later werd de doelman van Jong Go Ahead Eagles voor de tweede keer gepasseerd door Janssen die nu de bal uit een corner binnenkopte.

Met nog een half uur te gaan haalde Wim Rip snel achter elkaar Janssen en Vadocz naar de kant. Beiden waren licht aangeslagen. „Toch voel ik me steeds fitter worden, al denkt mijn rug daar op dit moment iets anders over”, zei Janssen met een pijnlijke grimas. De aanvaller speelde voor het laatst in mei een hele wedstrijd. „En dat merk je. Ik mis ritme. Voor mijn gevoel wissel ik daardoor goede momenten af met dramatische acties. Vreselijk irritant. Maar ik weet ook dat het een kwestie van tijd is. Die moet ik mezelf gunnen. Dat is soms moeilijk, want ik wil het hier natuurlijk zo snel mogelijk laten zien.”

Met die insteek was ook Krisztian Vadocz aan de bekerklus begonnen, maar de Hongaarse middenvelder kreeg steeds meer last van pijnlijke spieren in zijn bovenbenen. „ Zaterdag tijdens de training had ik al zware benen. Gaat wel over, dacht ik nog. Maar als ik nu morgen een wedstrijd moest spelen, zou dat niet lukken, vrees ik.” In Deventer straalde Vadocz vooral degelijkheid uit en toonde hij twee keer zijn klasse door met het buitenkantje een medespeler vrij doelman Veeneman te zetten. Voor de rest speelde de Hongaar een onopvallende rol. „Dat is de moeilijkheid van dit moment. Ik moet het ritme van de ploeg nog oppakken en zij kennen mijn sterke kanten nog niet. Een kwestie van tijd, lijkt me.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan