Geen “zondagmiddag half drie” meer

Vandaag heeft de Eredivisie CV (ECV) haar ’tenderdocument’ openbaar gemaakt. In dit document staan alle voorwaarden beschreven waaraan partijen die mee willen bieden op de televisierechten moeten voldoen. Daarnaast beschrijft het document ook wat de verkopende partij (de 18 clubs) de geïnteresseerden aanbiedt. Zoals vaker wordt de voetbalsupporter ook nu niet beter van de voortschrijdende commercie.

Om zoveel mogelijk live wedstrijden mogelijk te maken zijn namelijk de aanvangstijden van de wedstrijden (nog) verder uit elkaar getrokken. In een weekend zullen er vanaf volgend seizoen zes tijden zijn waarop een wedstrijd kan plaats vinden. Op vrijdagavond wordt afgetrapt om 20.45 uur. Op de zaterdag is er de keuze tussen 19.00 uur en 20.45 uur, terwijl op zondag om 14.00, 16.00 en 18.00 uur wedstrijden hun aanvang vinden. Voor degene die vanuit zijn luie stoel alles gevolgd heeft én nog steeds geen genoeg heeft van eredivisievoetbal beginnen vervolgens om 20.00 uur de samenvatting. Niet echt een ‘bord op schoot’ tijd meer dus, alweer een traditie overboord.

Het lijkt er overigens op dat iedereen vergeten is dat de proef met de latere aanvangstijden op de zondag een aantal jaar geleden ook al geprobeerd is en faliekant mislukte omdat de meeste burgemeesters weigerden mee te werken toen het seizoen vorderde en de dagen korter werden en eisten dat de wedstrijden bij daglicht werden afgewerkt.

Aangezien nog niet duidelijk is wat er met de play offs gaat gebeuren (tip van onze kant: afschaffen!), komt daar een aparte bieding voor. De beslissing over de play offs wordt voorjaar 2008 genomen.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.