Zo zagen wij het: De Graafschap – NEC

Eigenlijk was het geen verassing meer dat we met de zogenaamde autocombi richting Doetinchem moesten afreizen. De reden hiervan laat ons een paar jaar terug gaan in de tijd. Het was op een zondagochtend toen een groot aantal NEC-supporters naar de Achterhoek afreisden om onze trots te bekijken. Toentertijd stond NEC er nog beroerder voor dan vandaag de dag. Het was toen vrij-reizen, het was dus een zeer grote groep die Doetinchem gingen bezichtigen. Tussen die supporters bevonden zich ook een aantal leden van de harde-kern. Ze wilden samen met onze bondgenoten van De Graafschap wel een biertje drinken. Het biertje drinken was overigens geen probleem, deze kwamen pas later! De wedstrijd werd weer verloren en de maat was vol voor vele supporters. Spontaan ontstond het plan om de spelersbus te bezetten. Zo wilden ze laten zien dat zij de slechte prestaties van de club niet langer pikten. Toen dit niet lukte wilde men verhaal gaan halen bij de spelers. Via een zij-ingang van de Vijverberg kwam men uiteindelijk terecht bij de spelerstunnel waar de ME de overenthousiaste jongens al stond op te wachten. De beelden waren overigens ’s avonds al te zien op Omroep Gelderland. Waarschijnlijk door dit alles is er nu voor de makkelijke weg gekozen en heeft men besloten om van het uitje naar Doetinchem maar een autocombi te maken. Iets dat in onze ogen niet echt nodig was.

Maar terug naar zaterdagavond. De kaarten werden omgeruild en onder het genot van een biertje (uiteraard was er ook een BOB onder ons) werd er richting Doetinchem gereden. Tot onze grote verbazing kwamen wij onderweg veel NEC-supporters tegen dat deed vermoeden dat het drukker zou worden dan bij Sparta toen slechts 200 man de moeite namen om de wedstrijd te bezoeken. Eenmaal bij de Vijverberg aangekomen bleek ons vermoeden inderdaad te kloppen. Een kleine 500 NEC-supporters namen toch weer de moeite hun cluppie in slechte tijden te steunen. De échte Trouwe Honden zullen we maar zeggen. Na eerst gastvrij ontvangen te zijn met een heerlijk kopje erwtensoep gingen we richting het altijd gezellige uitvak.

Eenmaal in het uitvak ontstaat er een soort van saamhorigheid met de supporters van De Graafschap. Zoals jullie in “Rondje om” kunnen zien werden er namelijk gezamenlijke anti-Vitesse liederen gezongen. Eerlijk is eerlijk, maar onze vrinden uit Doetinchem kwamen toch wat creatiever uit de hoek dan wij dat deden. In ieder geval was de sfeer op De Vijverberg mooier dan in onze Goffert. Wat ons echter verbaasde was dat de sfeer in het vak van NEC-supporters optimaal was. Waarschijnlijk kwam dit door een twintigtal NEC-supporters die iets te diep in het glaasje hadden gekeken. Tijd dus dat het echte bier ook weer terug komt in de Goffert.

De wedstrijd zelf daar kunnen we kort en krachtig over zijn: het was wederom een drama. Misschien wordt het voor Mario tijd om de boeken van Wiel Coerver weer eens uit het stof te halen. En dan met name het “Hoe moet ik een bal passen?” hoofdstuk. Het was werkelijk niet te geloven hoeveel ballen er niet goed aankwamen. De meeste spelers van NEC speelden verstoppertje en of begrepen elkaar niet. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik voetbaltechnisch niet al te veel kennis heb, maar dat het spel slecht was kon zelfs mijn buurmeisje van 4 nog zien. Dat we toch met een punt naar huis gingen, was dan ook te danken aan de campingkeeper van De Graafschap die de bal een beetje verkeerd inschatte. Onze dank hier voor! Het uitvak, dat klaar was voor een fluitconcert, leverde uiteindelijk toch nog een applaus richting de spelers. Het kan snel veranderen in de voetbalwereld.

Onze trainer weet dan wel de rust te bewaren, en gaat er van uit dat alles goed komt, maar aan díe mening gaan wij intussen een beetje twijfelen. Er staat een jonge, talentvolle groep met veel kwaliteiten. Helaas zijn deze jongens mentaal nog niet zover dat ze uit dit diepe dal kunnen komen. Wij hopen dan ook dat Ome Carlos in de winterstop wat ervaring erbij gaat halen.

Jeffrey

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan