Einde van een tijdperk

Eerder deze week vertrok Niedzielan naar Wisla Krakow en vandaag werd bekend dat Barreto naar Reggina vertrekt. De twee werden als vedettes binnengehaald in de Goffert. Mede mogelijk gemaakt door investeerder Boekhoorn. In een afgeladen Gaanderij (bij de komst van Barreto) verkondigde Van Delft dat het hele team om deze spelers gbouwd zou moeten worden. Gevaren zag hij niet, omdat Boekhoorn een echte NEC fan was, die niet snel zou vertrekken bij de club.

Een paar jaar later blijkt een knallende ruzie reden te zijn geweest om de geldkraan dicht te draaien, waardoor NEC geen spelers van het kaliber “Dure jongens” kon halen. De club kwam zelfs in categorie 1 terecht, vanwege het begroten van mogelijke transferopbrengsten.

De beste Niedzielan zagen we op de compilatievideo van NECfan van voor zijn komst in Nederland. Heel af en toe zagen we die Niedzielan, bijvoorbeeld in de wedstrijd tegen Feyenoord in zijn eerste jaar.

De beste Barreto zagen we eigenlijk afgelopen seizoen. Na een seizoenen lange vormcrisis leek Barreto het laatste jaar eindelijk z’n draai te hebben gevonden. En nu, na een goede Copa America, verdient hij dus zijn transfer naar de serie A.

Maar het gekke is dat veel supporters niet rouwig zijn. Toen van Wonderen en vd Weerden vertrokken werd er niet aan het geld gedacht. Nee, bijna iedereen was bang dat het verlies van deze spelers degradatie tot gevolg zou hebben. Nu zien we in het vertrek een vrijkomend salaris van 6 ton en een transferopbrengst van twee miljoen waarmee snel geinvesteerd moet worden. Die denkwijze is misschien wel tekenend voor het succes van deze spelers bij onze club en die bepaalde manier van investeren in het algemeen. Paes heeft al aangegeven dat er op een andere manier geinvesteerd zal gaan worden en nu ook de twee topaankopen zijn verdwenen, kunnen we met recht spreken van een einde aan een tijdperk. (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan