DTH belt met Demouge

Frank Demouge, NEC-er in hert en nieren. Vandaag speelde hij voor het eerst in zijn leven tegen zijn NEC. DTH vroeg Frankie even om een reactie.

Rond een uurtje of 10 belden we internationaal, naar België, want daar woont onze voormalige spits tegenwoordig met zijn vrouw en hun 5 maanden oude zoontje. Frank was onder de indruk van de actie van de jongens van Legio Noviomagum. “Die actie voor de wedstrijd was helemaal geweldig.”  Al snel ging het gesprek daarna over de terugkeer bij zijn NEC: “Ik houd nog altijd bij wat NEC doet. NEC blijft natuurlijk altijd mijn club. Ik ben toentertijd best wel vervelend bij NEC weggegaan. Ze hebben me eigenlijk flink genaaid door te zeggen dat ik continu geblesseerd was. Door dit alles kreeg ik geen nieuw contract meer en hadden andere Eredivisie clubs ook geen interesse meer. Ik heb toen 2 jaar in mezelf geïnvesteerd in de Eerste Divisie wat resulteerde in een transfer naar Willem II.” En wat als NEC was gekomen? “Dan was de keus niet zo moeilijk geweest.”

Heb je nog wel eens contact met mensen van NEC? “Ik spreek nog regelmatig medewerkers van NEC. Daarnaast bel ik ook nog wel eens met Otten en Worm. Dat zijn overigens zo’n beetje de enige spelers met wie ik nog samen heb gespeeld.”

En dan de wedstrijd zelf, hoe kijk je er op terug? “Wij kregen het moeilijk toen we met 10 man kwamen te spelen. Ik had het nog wel willen zien als wij met 11 man waren blijven staan. Al met al denk ik dat NEC verdiend heeft gewonnen. De rode kaart was volgens mij wel terecht. Ik vond overigens wel dat NEC het veel eerder kon afmaken. Met een beetje geluk spelen wij nog gelijk. Het ligt er maar net aan hoe de bal valt. Wat is die Olsson trouwens irritant zeg. Ik had op een gegeven moment echt bonje met hem. Ik hoorde trouwens van andere spelers dat hij met iedere tegenstander bonje heeft dus ik was al gewaarschuwd. Het is trouwens wel heel moeilijk om tegen hem te spelen. Daar gaat het tenslotte om.”

Waar gaat NEC dit jaar gaat eindigen? “Ik denk dat NEC tussen de 9e en 14e plek zal eindigen. Het zal afhangen van blessures en schorsingen.”

Wat verwacht je zelf van dit seizoen? “Ik ga gewoon mijn best doen. Ik had niet verwacht dat ik zo snel in de basis zou staan. En al helemaal niet dat ik Cristiano op de bank zou houden. Verder ben ik gelukkig blessurevrij. Maar je weet het allemaal nooit. We zullen wel zien dit seizoen.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan