De Pers: Willem II-NEC

FCupdate
Willem II graaft zich uit de modder

Willem II is weer hekkensluiter af. De Tilburgse ploeg behaalde tegen NEC de derde overwinning van het seizoen, 3-0. Het totaal aantal punten kwam op 12, gelijk aan Excelsior dat mindere doelcijfers heeft. Tegen NEC scoorde Rydell Poepon driemaal. NEC raakte in de tweede helft twee spelers kwijt door rechtstreekse rode kaarten voor Jonas Olsson en Lorenzo Davids resoluut uitgedeeld door scheidsrechter Pol van Boekel.

Omroep Gelderland
NEC verliest cruciaal duel met 3-0

NEC zit in zeer zwaar weer. De cruciale uitwedstrijd tegen Willem II werd zondag verloren, waardoor de Nijmegenaren nog dieper wegzakken. De wedstrijd was zoals ontmoetingen tussen staartploegen vaker zijn: slecht voetbal, met twee ploegen die stijf staan van de spanning. Daarmee ging de thuisploeg het beste om, want het scoorde. Poepon maakte na een kwartier de 1-0. Hoewel NEC in de tweede helft furieus begon, werd het al snel door 2-0 door weer Poepon, na slap verdedigen. Olsson en Davids kregen beiden de rode kaart, Poepon maakte nog 3-0.

VI
Willem II en Poepon leven zich uit tegen NEC

Willem II heeft 2007 afgesloten met de beste reeks van het seizoen. De Tilburgers wonnen met zege op NEC (3-0) voor de twee keer op rij en behaalden daarmee in twee duels evenveel punten als in de zestien wedstrijden daarvoor.

Rydell Poepon nam de gehele productie voor zijn rekening. De Ajax-huurling scoorde voor rust één keer en erna tweemaal. In de dertiende minuut kopte Poepon raak op aangeven van Mohamed Messoudi.

Zes minuten en 38 minuten na de pauze scoorde Poepon uit rebounds. De twintigjarige Amsterdammer verdubbelde met de hattrick in één wedstrijd zijn seizoentotaal tot zes doelpunten.

Tussen Poepons tweede en derde goal scoorde NEC twee rode kaarten. Jonas Olsson trapte na naar Niels Vorthoren en kreeg na afloop een standje van zijn coach Mario Been, die de Zweed te vaak vindt ontsporen. Ook Lorenzo Davids kreeg een logische rode kaart voor gefrustreerd natrappen.

Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal met nog maar negentien speler op het veld. Willem II-coach Andries Jonker had al drie keer gewisseld maar haalde de leeggespeelde Vorthoren toch naar de kant.

De goede serie leverde Willem II terreinwinst op. De Brabanders deden de laatste plaats over aan Excelsior, dat evenveel punten heeft maar een stuk slechter doelsaldo. NEC staat veertiende en heeft maar één punt meer.