De Pers: NEC-Heracles

VI.nl: NEC kijkt omhoog na verdiende zege op Heracles
NEC lijkt voorlopig afstand te nemen van de degradatiezone. De Nijmegenaren wonnen met 3-0 van Heracles Almelo, dat de komende weken nog onder de rode streep zal staan. Op de overwinning was niet veel af te dingen. Heracles waren beduidend minder dan NEC. De thuisploeg had het meeste initiatief en slaagde er wel in kansen te creëren, terwijl de bezoekers uit Almelo zelden gevaarlijk waren.

Over de 3-0 uitslag had Heracles niet te klagen, want vooral in het laatste kwartier had NEC mogelijkheden genoeg om naar een ruime voorsprong uit te lopen. Het was dat met name Tim Janssen moeite had het net te vinden, anders was de score hoger uitgevallen. Na een gelijkopgaand eerste half uur was het Jhon van Beukering die de score opende. De spits mikte met een vrije trap de bal onder de opspringende muur achter de verbaasde en kansloze doelman Martin Pieckenhagen. Eenmaal op achterstand probeerde Heracles wel aan te dringen, maar de mannen van coach Ruud Brood oogden machteloos. Keeper Gábor babos kwam nauwelijks in de problemen, uitgezonderd een schot van Everton op de paal.

Pieckenhagen had het heel wat moeilijker. Nadat Janssen en invaller Dominique Kivuvu al dicht bij de tweede Nijmeegse treffer waren geweest, moest de Duitse goalie zich in de laatste tien minuten nog tweemaal gewonnen geven. Eerst was het Jeremain Lens die van enkele meters raak schoot op assist van Janssen. En in blessuretijd was het Muslu Nalbantoglu die alleen voor Piecke wel koel bleef en de bal binnenschoof.

OmroepGelderland: NEC heeft nu elf punten en klimt naar de dertiende plaats, Heracles is voorlaatste met zes punten.
NEC vindt langzaam maar zeker aansluiting bij de middenmoot. De ploeg van Mario Been won thuis met 3-0 van Heracles Almelo. Jhonny van Beukering scoorde na ruim een half uur uit een vrije trap. Hij schoot de bal onder de muur door. Heracles-coach Ruud Brood wisselde in de tweede helft na een kwartier drie keer, waarna de Almeloërs met vier aanvallers gingen spelen. Dat had geen effect. Jeremain Lens zette NEC op 2-0. Hij scoorde op aangeven van Tim Janssen, die zelf enkele keren naliet te scoren. Muslu Nalbantoglu bracht de eindstand op 3-0.

FCupdate.nl: NEC schuift op naar middenmoot na zege op Heracles
Naast de hoog opwaaiende herfstbladeren is de tijd in het Nijmeegse stadspark De Goffert ook rijp voor het vallen van doelpunten. Na een moeizaam eerste kwart van de competitie, toen in negen wedstrijden slechts twee keer werd gescoord, heeft NEC de draad opgepakt. Degradatiekandidaat Heracles Almelo werd vrijdag verslagen, al was het moeizaam (3-0).

NEC naderde met de derde thuiszege op rij de middenmoot. Met de terugkeer van Jeremain Lens, Jhon van Beukering en Tim Janssen zit trainer Mario Been weer ruim in z’n aanvallende mogelijkheden. Het herstel van de blessure van Brett Holman vergt meer tijd. Van Beukering is de verpersoonlijking van de opmars van NEC. Hij liet twee weken geleden als invaller tegen FC Groningen (5-1) twee treffers en één assist noteren. Tegen Heracles opende de bonkige spits in de 33ste minuut de score, zijn vierde doelpunt van het seizoen dat voor hem pas goed en wel is begonnen. Van Beukering had succes met een slimmigheidje, hij besloot de vrije trap laag en hard te nemen. De verdedigers in het muurtje van Heracles sprongen op, doelman Martin Pieckenhagen was door de falende organisatie gezien.

Voor Heracles was het vrijdagavond een jaar, zes maanden en één dag geleden dat voor het laatst een competitiewedstrijd op vreemde bodem werd gewonnen. Op de ranglijst heeft alleen Sparta minder punten. In Nijmegen hadden de Almeloërs in Ragnar Klavan in de eerste helft hun gevaarlijkste speler. De Est schoot in de beginfase hard in het zijnet en slaagde er even later net niet in Everton in stelling te brengen. De Braziliaan maaide vervolgens zelf in kansrijke positie over de bal heen.

In de tweede helft deinsde NEC steeds meer achteruit en dreigde de thuisclub het onheil over zichzelf af te roepen door onzorgvuldig te zijn in de counters. Marnix Smit was met een vrije trap dichtbij de gelijkmaker. Trainer Ruud Brood greep halverwege de tweede helft met een drievoudige wissel in. Ook Kai Michalke, Igor Gluscevic en Ricky Van den Bergh konden de nederlaag niet voorkomen. Toen de verdediging van Heracles de ene fout op de andere stapelde, besliste Lens het duel, 2-0. De derde Nijmeegse aanvaller, Janssen, kon ondanks een drietal opgelegde kansen niet zijn doelpunt meepikken. Dat lukte wel verdediger Muslu Nalbantoglu, in blessuretijd bepaalde hij de eindstand.