de Bloedkuul wordt een heuvel

Vandaag is voor de wedstrijd tegen Heracles het plan: ‘Topsport & Innovatiepark De Goffert’ gepresenteerd. Onderdeel van dit plan is de verbouwing van de Goffert met de veel besproken tweede ring. Onderstaande tekst staat op nec-nijmegen.nl

Vrijdag 9 november zijn, voorafgaand aan de wedstrijd NEC-Heracles Almelo, de plannen gepresenteerd voor de ontwikkeling van ‘Topsport & Innovatiepark De Goffert’. Tijdens deze presentatie deden de Gemeente Nijmegen, NEC en Mecanoo Architecten uit de doeken welk belang zij, individueel & gezamenlijk, hechten aan de realisatie van deze plannen.
In deze toekomstige topsportaccommodatie met een moderne sporthal en diverse medische faciliteiten, moeten sportclubs, medische organisaties, onderwijsinstellingen en bedrijven een plek krijgen. Om de sportcultuur te versterken en grote sportevenementen te kunnen organiseren, is een goede moderne accommodatie, die voldoet aan de internationale eisen, belangrijk. En daaraan ontbreekt het momenteel in Nijmegen. Onderzoek wijst uit dat het volkspark De Goffert, direct naast het NEC-stadion, de beste plek voor de nieuwe accommodatie is. Er is voldoende ruimte en het is een prachtige locatie om de Nijmeegse topsport te clusteren. Dat geeft uitstraling en biedt de verschillende disciplines kansen om elkaar te versterken. Bovendien ligt een combinatie met de gewenste uitbreiding van het stadion voor de hand, omdat het de haalbaarheid van beide initiatieven aanzienlijk vergroot.

Een belangrijke randvoorwaarde is wel dat de accommodatie zorgvuldig wordt ingepast in de groene omgeving van het Goffertpark. Ook moet er een goede oplossing komen voor het parkeren. De gemeente is dan ook blij met het initiatief van NEC en het plan van Mecanoo. Dat laat zien dat het mogelijk is om het Topsport & Innovatiepark De Goffert op zo’n bijzondere plek in te passen. Het ontwerp is voor de gemeente een prima inspiratiebron voor verdere uitwerking van de plannen.

De gemeente onderzoekt momenteel samen met NEC – en met consultatie van alle aspirant deelnemers, sportclubs, scholen en zorginstellingen – de mogelijkheden voor realisering van het Topsport & Innovatiepark De Goffert. Hierbij spelen financiën, multifunctionaliteit, parkeren en inpassing in de omgeving een belangrijke rol, naast de belangen vanuit de topsport, de zorg en educatie. Dit haalbaarheidsonderzoek zal medio 2008 uitmonden in een voorstel voor de gemeenteraad. Bij groen licht moet de multifunctionele accommodatie er in 2010 staan.

Klik hier om de brochure te downloaden.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan