Zo zagen wij het: NEC-Heracles

Op de een of andere manier zijn vrijdagavond wedstrijden aparte wedstrijden. En, zonder daar meteen een statistische analyse op los te willen laten, ze pakken voor NEC niet altijd even gunstig uit. De verwachtingen voor de wedstrijd tegen Heracles waren weliswaar hoogespannen, maar tegelijkertijd weet je het met onze mannen ook nooit. Het was te hopen dat na een bewogen week, met het ontslag van Snoyl, de spelers op het veld zouden laten zien dat de domper tegen AZ verwerkt was. De Goffert liep, zoals wel vaker op een doordeweekse dag, laat vol en natuurlijk moest er eerst nog worden bijgekletst.

Rustig begin
Vandaar dat het in den beginne allemaal wat mat overkwam, ook al nam onze ploeg meteen het heft in handen, om dat vervolgens de hele wedstrijd niet meer af te geven. Desalniettemin viel de eerste goal nog relatief laat. Gecombineerd werd er prima, kansjes waren er wel, maar pas een ingeschoten vrije bal van de Burgerkoning brak het duel los. De bezoekers uit Almelo, gesteund door slechts een handjevol supporters in het uitvak (niet vreemd, aangezien je daar slechts per buscombi kon komen, maar bij elke sigarenboer in Tukkerland zonder clubkaart een kaartje voor de andere tribunes te koop was), hadden eigenlijk weinig in te brengen en onze ploeg kreeg steeds meer de overhand. En er kwamen kansen. Het noteren meer dan waard was de poging van Kivuvu, die zonder na te denken de bal over de te ver uitgekomen goalie van Heracles heen probeerde te lepelen.

Uitblinkers
En zo waren er meer spelers die hun stempel op de wedstrijd drukten. Lens speelde goed en zette Tim Janssen met een bekeken pass vogelvrij voor het Twentse doel. Die knoeperd van een kans was echter niet aan hem besteed. Gelukkig scoorde Lens zelf even later, na een driedubbele(!) wissel aan Almelose kant, wel de 2-0 en zette hij zo ongeveer ín het laatste fluitsignaal, opnieuw met een prima pass, Muslu vrij voor de goal. Die zich deze kans op zijn allereerste eredivisietreffer ooit niet liet ontnemen. Na afloop ging onze Turk zelfs op de schouders onder het genot van een van alle tribunes op hem neerdalend Muuuslúúú. Man of the Match werd echter terecht Vadócz, die zich steeds meer ontpopt als de revelatie van het seizoen. Zo jong en dan al zo rustig aan de bal! Daar gaan we nog veel plezier aan beleven, zo is onze overtuiging.

Terechte overwinning, goed begin van het weekend
Het moge duidelijk zijn, de overwinning van NEC was meer dan terecht. En dan blijkt dat een wedstrijd zo aan het begin van het weekend niet alleen bij verlies je zaterdag en zondag kan verpesten, maar dat weekeinde bij winst ook in één klap bij voorbaat geslaagd kan maken. Voor de echte die hards en Lorenzo zelf staat volgende week de thuiswedstrijd van Oranjeklant Davids op het programma, voor alle anderen is er een weekje rust, waarna Utrecht de volgende moet worden. Proost!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan