De Pers: NEC-FC Groningen

Ontketend NEC slacht zwak FC Groningen
VI.nl

NEC heeft voor het eerst dit seizoen een ruime overwinning weten te boeken. De ploeg die pas twee keer scoorde in de voorgaande acht duels, kon vijf keer juichen tegen FC Groningen (5-1).

Jhon van Beukering mocht een groot deel van de eer opeisen. De van een blessure herstelde spits viel na rust in en was bij de drie van de laatste vier doelpunten doorslaggevend. Van Beukering maakte er zelf twee en gaf de assist bij de goal van Lorenzo Davids.

Het laatste half uur was sowieso verreweg het meest vermakelijk. Het uur daarvoor leverde weinig spektakel op, al deed scheidsrechter Reinold Wiedemeijer zijn best door twee twijfelachtige strafschoppen toe te kennen.

Beide ploegen kregen er één. Youssef El-Akchaoui scoorde voor NEC, Koen van de Laak voor Groningen (1-1). Bovendien kreeg Ondrej Svejdik twee keer geel, waardoor Groningen vanaf de 29ste minuut met een man minder verder moest.

In de tweede helft nam NEC het heft in handen. De 2-1 van Davids was logisch en verlossend. Want vanaf dat moment moest Groningen uit zijn schulp kruipen en profiteerde NEC van de ruimte die het kreeg.

Van Beukering zorgde een kwartier voor tijd geheel vrij en ongehinderd voor de 3-1. Jonas Olsson kopte daarna raak uit een hoekschop van Rutger Worm en Van Beukering maakte het Nijmeegse feest compleet door de vijfde te maken in de 87ste minuut.

NEC speelt frustraties van zich af tegen Groningen
FC Update

NEC hoopt eindelijk van het juk van het moeilijk kunnen scoren te zijn verlost. In de acht voorgaande competitiewedstrijden maakten de Nijmegenaren slechts twee doelpunten, zondag thuis tegen FC Groningen werd de totale Nijmeegse productie met vijf stuks opgevijzeld (5-1). Jhon van Beukering, na wekenlang blessureleed in de tweede helft weer van de partij, scoorde tweemaal.

Het hervonden zelfvertrouwen leverde NEC de tweede overwinning van het seizoen en twee plaatsen winst op de ranglijst op. Bovendien werd de terugkeer van Van Beukering en die van de ook weer fitte collega-spits Tim Janssen met gejuich begroet. Voor de bezoekers kwam een einde aan een reeks van vier ongeslagen duels. Scheidsrechter Reinold Wiedemeijer was in de eerste helft de meest opvallende man in het Goffert-stadion. De Limburger gaf binnen zeven minuten twee strafschoppen, voor beide ploegen één.

Youssef El Akchaoui opende de score, twee minuter later kwam de gelijkmaker op naam van Koen van de Laak. Bovendien stuurde Wiedemeijer na een half uur Ondrej Svejdik (FC Groningen) van het veld, de Tsjechische verdediger moest na de zoveelste fout van Gibril Sankoh bij een dreigende doorbraak van Jeremain Lens aan de noodrem trekken en kreeg zijn tweede gele kaart. Overigens had direct rood voor NEC’er Rutger Worm even later niet misstaan, de leidsman volstond na een harde overtreding op Van de Laak met geel. Tot ergernis van trainer Ron Jans die direct na het rustsignaal naar de middenstip liep om verhaal te halen bij Wiedemeijer.

Bij NEC zorgde Jhon van Beukering na de rust voor nieuwe inspiratie. De spits stelde al na twee minuten na zijn invalbeurt Brian van Loo op de proef. Die reageerde naar behoren, evenals bij schoten van Lens en El Akchaoui. Toen in de 63ste minuut Lorenzo Davids alleen voor hem opdook, was de Groningse doelman kansloos (2-1). Van Beukering vierde een kwartier voor tijd zijn terugkeer met de derde én vijfde Nijmeegse treffer. Jonas Olsson kopte tussendoor nog de 4-1 voor het bevrijd spelende NEC binnen.

NEC haalt uit tegen FC Groningen
Omroep Gelderland

NEC heeft zondag thuis uitgehaald tegen FC Groningen: 5-1.

De spitsen Van Beukering en Janssen zagen vanaf de bank dat NEC al snel een penalty kreeg. El-Akchaoui scoorde. Twee minuten later maakte Wisgerhof een overtreding en scoorde Van de Laak vanaf de stip. Groninger Svejdik kreeg voor rust de rode kaart.

De wedstrijd kabbelde voort, tot in de tweede helft Van Beukering zijn rentree maakte. Koud in het veld bediende hij Davids, die 2-1 maakte. De ban was gebroken: ‘Beukie’ maakte zelf de derde, Olsson de vierde en ‘verlosser’ Van Beukering de vijfde.