De Pers: Excelsior-NEC

VI.nl : Invaller Steur loodst Excelsior langs NEC
Excelsior en NEC speelden een echt degradatieduel. Veel viel er niet te genieten, ook al probeerden beide ploegen er iets van te maken. Sebastiaan Steur hielp de thuisploeg aan de 2-0 winst.

Steur stond net vier minuten in het veld toen Tjeerd Korf hem wegstuurde richting het doel van NEC. De 23-jarige aanvaller verraste Gábor Babos met een hard schot in de korte hoek. En in blessuretijd was het opnieuw Steur die ontsnapte. Dit maal legde hij af op collega-invaller Johan Voskamp, die van dichtbij de 2-0 op het scorebord tikte.

De overwinning was weinig verdiend. Noch Excelsior noch NEC kon overtuigen. NEC was de betere, had een overwicht en kreeg de meeste kansen. Maar de Nijmegenaren bleken onzorgvuldiger in het afronden van kansen dan de thuisploeg. Zo miste Ferne Snoyl voor rust en Joonas Olsson na rust ieder een enorme kans alleen voor doelman Ronald Graafland. Excelsior en NEC hebben beide vier punten. Met dat aantal staan zij net boven hekkensluiter VVV-Venlo, dat drie punten heeft. Ook Heracles Almelo en Sparta Rotterdam hebben vier punten, maar zij komen zondag in actie.

FCUpdate.nl : Winnend Excelsior verlaat laatste plaats
Twee invallers hebben Excelsior zaterdagavond de eerste overwinning van het seizoen bezorgd. Sebastiaan Steur en Johan Voskamp scoorden in de laatste tien minuten. Voor Steur was het zijn eerste optreden dit seizoen, na een hardnekkige blessure. Voor Voskamp was het al zijn derde treffer. Excelsior lijkt eindelijk af te rekenen met de zwakke start van het seizoen. De bekerwinst op VVV-Venlo werd vorig week gevolgd door het eerste punt in de competitie, door een curieuze 3-3 bij Roda JC. NEC boekte tegen Willem II (1-0) de eerste overwinning. Veel vertrouwen bleken de spelers van beide clubs er nog niet door te hebben opgedaan, want het duel voltrok zich in een laag tempo.

NEC mocht het meest aanspraak maken op de overwinning. Maar ook de terugkeer van Jeremain Lens, die hersteld was van zijn kuitblessure en vroeg in de tweede helft de zwakke Hongaar Adam Hrepka kwam vervangen, kon de Nijmeegse improductiviteit niet opheffen. Jhon van Beukering, Brett Holman en de na de warming-up niet fit verklaarde Tim Janssen werden node gemist. De ploeg van trainer Mario Been kwam in zeven competitiewedstrijden pas twee keer tot scoren. Na de rust ging het tempo iets omhoog en was de beste kans bestemd voor Excelsior, maar doelman Gabor Babos pareerde de slappe inzet van Tjeerd Korf. NEC had een licht veldoverwicht, maar de machteloze aanval kon de talrijke fans, die tegen een gereduceerd tarief waren meegereisd, niet plezieren. In de slotfase kreeg de Gelderse ploeg het deksel op de neus. Steur verraste Babos met een hard schot en de andere invaller, Voskamp, bepaalde in blessuretijd de eindstand zelfs nog op 2-0.

Omroep Gelderland : NEC verliest en staat voorlaatste
NEC heeft weer aangetoond dat doelpunten maken een groot probleem is. De Nijmegenaren verloren zelfs van Excelsior, met 2-0.

Het moet gezegd, Brett Holman, Tim Janssen en Jhonny van Beukering zijn geblesseerd. Maar voor rust kregen Rutger Worm, Alexander Prent en vooral Ferne Snoyl prima kansen op een goal. Maar die viel niet. Na rust voetbalde Excelsior meer mee. Korf lostte het waarschuwingschot. Knap gekeerd door Gabor Babos. De invallers Steur en Voskamp schoten Excelsior in de slotfase langs NEC. De Nijmegenaren staan nu voorlaatste.