Belangrijke overwinning Jong NEC

Vijf minuten voor tijd van de wedstrijd tussen de beloftenteams van NEC en Sparta zet Rutger Worm spits Paul Jans vrij voor de Rotterdamse doelman. Achter het doel weet Mario Been het zeker: "Normaal is dit een goal bij hem", roept de trainer van de Nijmeegse hoofdmacht. Jans stelt de coach niet teleur en kegelt de bal onder het lichaam van de kansloze Erik Abdul tegen de touwen: 3-1. "Kom op jongens," schreeuwt Been nog maar eens. "Dit is belangrijk voor de hele club."

 

De Nijmegenaren slepen de voorsprong uiteindelijk naar het eindsignaal en pakken drie belangrijke punten in de strijd tegen de degradatie uit de eredivisie.

 

"Zou toch een stuk schelen in de buskosten", zegt Been tegen Carlos Aalbers, die per 1 juli de taken van de scheidende technisch directeur Leen Looyen overneemt. "Veendam of Arnhem. Dat is nogal een verschil", grinnikt Aalbers. "Veendam uit. Dan moet je onderweg geld wisselen", weet Been.

 

Door de ontwikkelingen op de andere velden waar Feyenoord verliest van Willem II en Vitesse het loodje legt bij RKC, staat NEC na gisteravond plots weer tiende. Slecht twee punten boven de degradatiestreep. Dat wel.

 

De eerste divisie. Aalbers en Been willen er niet aan denken. "Ik heb de wedstrijden van het tweede tegen Heerenveen en PSV gezien", zegt Aalbers. "Zo’n hoog niveau. En dat tempo. Enorm. Voor jonge spelers is dat belangrijk. Leren presteren onder druk."

 

Been valt zijn toekomstige baas bij. "Ook het tweede van NEC moet in de eredivisie spelen. Belangrijk voor de wisselspelers. Die hebben goede wedstrijden nodig." Het verschil met de eerste divisie, weet Been, is simpelweg te groot. "Logisch. Voor eerste divisieclubs is het tweede elftal een sluitpost op de begroting. Daar wordt niet echt in geïnvesteerd."

 

Wim Rip kent dat probleem niet. De trainer-coach van het tweede kan deze avond weer beschikken over zes man uit de A-selectie en heeft met dewedstrijden tegen Heerenveen, Feyenoord, FC Twente en Ajax nog vier finales voor de boeg.

 

Hoewel Sven Werkhoven en Saidi Ntibazonkiza voor de andere twee doelpunten hebben gezorgd, roemt Rip zijn complete elftal. "We speelden gedreven. We hadden macht. Ook toen Sparta alles of niets ging spelen, liet ik het elftal staan. Bleven we vooruit voetballen. Na die nederlaag tegen Vitesse ben ik nooit in paniek geraakt. Dit elftal staat. We kijken niet meer naar de tegenstanders. Alleen naar onszelf. Heerenveen, Feyenoord, FC Twente en Ajax. We zijn er klaar voor. Met dit elftal zeg ik: laat ze maar komen."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan