Beide trainers op één lijn

Tijdens de persconferentie na het duel in Eindhoven zijn Mario Been en Ronald Koeman eenduidig over de gespeelde wedstrijd. De officiële website van PSV zette de belangrijkste uitspraken online.

NEC-trainer Mario Been had zijn ploeg vooraf geïnstrueerd om vooral te dúrven voetballen in Eindhoven, maar zag dat de zenuwen en het vroege PSV-doelpunt roet in het eten gooiden. De drie goals in de slotfase noemde hij ‘een beetje geflatteerd’. Hoofdcoach Ronald Koeman sloot geheel zich aan bij die woorden.

Been: ‘Ervaring rijker, illusie armer’
"Wetende dat je naar PSV moet komen dan wacht je een heet avondje”, opende Mario Been zijn betoog op de persconferentie. "Dat was ook vanavond. We zijn hier vrij aanvallend naar toe gekomen, met drie spitsen en een schaduwspits. Ik zei vooraf: ‘Heb geen angst, durf te voetballen.’ Maar er stonden er een paar stijf van de zenuwen. In deze jonge ploeg heb je dan toch wat jongens die er anders mee omgaan. De 1-0 van PSV vond ik een ongelooflijke goal, die zie je niet vaak op de velden. Dan weet je ook hoe moeilijk je het krijgt in Eindhoven. Wij hadden nog een grote kans op 1-1, maar vlak voor rust kregen we de deksel op de neus. Bij 2-0 is normaal gesproken de wedstrijd op slot. Door het eerste kwartier na rust kan ik weer een beetje trots zijn, we hadden een grote kans op een aansluitingstreffer. Dát zijn momenten waarop je terug kunt komen, maar Gomes stond geweldig te keepen. Toen ebde de wedstrijd weg en haalde ik Olsson eraf. Dat er nog drie goals vielen, vind ik een beetje geflatteerd. We zijn een ervaring rijker, maar een illusie armer."

Koeman: ‘Tevreden over het ‘voetbal’
Ronald Koeman sloot zich zonder extra woorden bij de analyse van zijn collega aan. "NEC heeft twee kansen gehad. De eerste kans vond ik goed uitgespeeld, de tweede was in een fase waarin we niet goed stonden. We hadden niet de druk op de bal die we voor rust wel hadden. In de slotfase liepen we alsnog weg. Door individuele momenten en door het inbrengen van talenten."
Koeman was tevreden over het ‘voetbal’ in zijn team. "Puur kwalitatief, het voetballende en het speelse, dat hebben we meer ten opzichte van vorig jaar. Aan de andere kant kom je daar ook wel eens in de problemen mee. Dat was in de fase na rust, toen we achter NEC aanliepen en eigenlijk niet meer controleerden."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan