De Pers: PSV-NEC 5-0

Vanavond speelden de onzen tegen de lampies in Eindhoven. Het begon jammerlijk met een vervelende terugspeelbal. Bij rust was de stand nog aanvaardbaar en bood opties. NEC verzuimde direct na de thee de aansluitingstreffer te maken en 10 minuten voor het eind ging het licht uit voor onze Nijmegenaren. Nu is het aftellen geblazen voor weer een kans om de eerste overwinning in de glasbak binnen te halen.

"PSV neemt in slotfase ruim afstand van NEC"

FC Update:
Ronald Koeman beloofde dat zijn ploeg dit seizoen aanvallender en attractiever zou gaan spelen dan de voorgaande jaren het geval was. Tegen NEC, maakte PSV deze belofte alleen in de eerste vijf, en de laatste tien minuten van de wedstrijd waar. Wat de ploeg in de overige 75 minuten liet zien, was niet best. Maar omdat PSV wél zeer trefzeker was, stond er wel een ruime overwinning op het scorebord (5-0).

Er waren zes minuten gespeeld toen de PSV-fans er eens goed voor gingen zitten. Na een enorme blunder van NEC-doelman Babos kwam PSV direct met 1-0 voor. In plaats van er na deze vroege 1-0 een mooie show van te maken, liet PSV zich na de goal inzakken. Het dynamische pressievoetbal van de eerste vijf minuten verdween volledig en maakte plaats voor een sobere, fantasieloze speelstijl. Na de 1-0 duurde het liefst een half uur voordat PSV een volgende vermeldenswaardige doelpoging waagde. Een schot van Kenneth Perez, werd over getikt door NEC-keeper Babos.

NEC begreep langzaam maar zeker dat er wellicht wat te halen viel, en ging steeds beter voetballen. Het kreeg via Lens zelfs een enorme kans op de 1-1, maar de inzet van de aanvaller werd gestopt door PSV-doelman Gomes. Het was dan ook zuur voor NEC, dat de ploeg vlak voor tijd nog een treffer moest incasseren. Eric Addo liep bij een voorzet van Jan Kromkamp weg uit de dekking en kopte simpel de 2-0 in het Nijmeegse doel.

PSV had nu helemaal geen aanleiding meer om vooruit te voetballen. Dat was vooral in de eerste fase na rust duidelijk te merken. De regerend kampioen bakte er in deze periode heel weinig van en liet zich bij vlagen zelfs wegspelen door NEC. Zo had Worm de 2-1 móeten maken na een aardige actie van Van Beukering en was ook Holman met een aardig schot dicht bij de aansluitingstreffer. Beide spelers vonden echter Gomes op hun pad.

PSV stelde hier aanvankelijk bar weinig tegenover. Alleen Jan Kromkamp kreeg per toeval nog een grote kans na een afgeslagen vrije trap, maar het schot van de rechtsback werd gekraakt. Het duel dreigde dood te bloeden, maar in de slotfase drukte PSV nog even de voet op het gaspedaal. Door goals van Lazovic, invaller Fagner en Bakkal liep de ploeg uit naar 5-0, waardoor het leeggespeelde NEC toch nog een ruime nederlaag aan de broek kreeg. Maar dat deze uitslag zeer geflatteerd was, daar was iedereen het over eens.

Voetbal International:
Lazovic maakte zijn debuut voor PSV, de Serviër was er als de kippen bij om een blunder van NEC af te straffen. Muslu Nalbantoglu speelde de bal met een moeilijke stuiter terug op Gábor Babos. De Hongaarse doelman verwerkte de bal slecht en verloor vervolgens het duel met de toegesnelde Lazovic. De spits kon zo heel simpel zijn eerste officiële PSV-doelpunt laten aantekenen.

NEC, dat er zenuwachtig aan de wedstrijd was begonnen, kwam na een half uur spelen beter in de wedstrijd en kreeg een goede kans op de gelijkmaker. Jeremain Lens ging een één-twee aan met Brett Holman en kwam vrij voor Gomes. De AZ-huurling stuitte op de benen van de doelman, evenals Rutger Worm die er vlak na rust niet in slaagde de Braziliaan te passeren.

Op dat moment stond het al 2-0. Jan Kromkamp liet vlak voor rust een voorzet los van de linkerflank, die door Eric Addo tegendraads langs Babos werd gekopt. In de tweede helft stapelde NEC fout op fout en liet ook PSV zich niet van zijn beste kant zien.

Toch liep de thuisclub in de slotfase uit naar een ruime score. Lazovic bekroonde zijn debuut met een tweede goal na een combinatie met Otman Bakkal. Invaller Fagner schoot raak uit de rebound na een schot van Ismail Aissati. Het slotakkoord kwam van Bakkal die zijn voet tegen een voorzet van Jason Culina zette.