Been: “Hulp van Ajax nodig!”

Het klinkt natuurlijk een beetje ‘eng’, dat we hulp van ajax nodig hebben. Gelukkig gaat het hier alleen om de transfer rondom Olaf Lindenbergh, de zoektocht naar een broodnodige spits en creatieve middenvelder levert dus waarschijnlijk een verdedigende middenvelder op… hadden we er daar al niet meer van rondlopen!?

Mario Been vestigt hoop op komst Lindenbergh
NEC is persoonlijk rond met Olaf Lindenbergh. De in Amsterdam op een zijspoor geraakte Ajacied is bereid om naar Nijmegen te komen, maar dan wel tegen het huidige salaris dat hij nu in de Arena verdient.

"Dat kunnen wij niet betalen", wist Mario Been. "Dus hebben we de hulp van Ajax nodig." De coach van NEC hoopt van harte dat ze in Amsterdam de kosten willen delen. Want Been is ervan overtuigd dat zijn ploeg een ervaren middenvelder ontbeert. Eentje die zijn jonge ploeg bij de kladden grijpt als die in een moeilijke fase zit. "Lindenbergh zou die man kunnen zijn. Die jongen kan gewoon heel goed voetballen", zei Been zaterdagavond nog maar eens.

De coach was net hersteld van de dreun die Roda JC had uitgedeeld. NEC leek na de goal van Jhon van Beukering (moelijk schot vanuit de heup) op de eerste overwinning van het seizoen af te stevenen, maar zag de Limburgers vijf minuten voor tijd langszij komen. "Zuur", zei Been over de goal van Roland Lamah die als enige reageerde nadat Davy de Fauw de kruising had geteisterd.
In het eerste half uur leek het bijna alsof NEC de bal niet wílde hebben en verzuimden eerst Andres Oper en later Lamah de score open te breken. Na 35 minuten kwam de ommmekeer. "Won Lorenzo Davids (de beste man van het veld, red) als eerste een duel. Die ging er vol in. Vlak voor onze dug-out. Daarna hebben we talloze kansen gehad om de wedstrijd te beslissen. Wij hadden moeten scoren, vooral vlak voor rust", doelde Been op de scrimage waarbij Roda drie keer (!) de bal van de lijn haalde.

En Lindenbergh. Komt-ie nu wel of niet? Been verwees naar zijn technisch directeur. Die bleek niet somber gestemd. "Wij zijn er sinds vrijdag uit met hem. Het gaat nu tussen Ajax en Lindenbergh. Ik heb goede hoop dat ze er deze week uitkomen", zei Carlos Aalbers gisteravond.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan