Ferne Snoyl uit de selectie gezet (+update!)

Omroep Gelderland meldde het zaterdagavond al, vandaag ook de Gelderlander. Onze kaartenkoning schijnt dus onprofessioneel bezig te zijn, in de wandelgangen hoorde wij een andere reden, Snoyl zou te zwaar terug zijn gekeerd van vakantie, tijd voor een paar maandjes Sonja Bakkeren dus!

Ferne Snoyl heeft het even verbruid bij Mario Been
De 22 – jarige middenvelder zat zaterdag daarom niet bij de ploeg die met 1-1 gelijkspeelde tegen Roda JC, maar speelde eerder op de dag met Jong NEC de oefenwedstrijd tegen de Groesbeekse hoofdklasser Achilles’29. Gistermorgen trainde Snoyl met Jong NEC, dat vanavond in Enschede voor de beker stuit op Jong FC Twente, dat sinds kort getraind wordt door Cees Lok.

Volgens Mario Been is Snoyl om disciplinaire redenenen vrijdag al buiten de selectie gezet. "Onprofessioneel gedrag. Afspraken niet nakomen. Gewoon een houding die niet bij een profvoetballer past. En al helemaal niet bij een van zijn leeftijd", zei de coach van NEC gistermorgen aan de rand van het trainingsveld.

Snoyl zelf wilde niet al te veel woorden aan de kwestie vuil maken. "Ik ben net terug van een blessure. Mijn enkel is voor mij nu het belangrijkste. Het klopt dat ik nu niet bij de selectie zit. Dat begrijp ik niet. Ik heb vrijdag volgens mij normaal getraind. Disciplinaire redenen? Ik zou het niet weten. Maar het komt allemaal weer goed hoor. Geen probleem."

UPDATE: Vandaag blijkt Snoyl te laat te zijn verschenen voor de bekerwedstrijd van het tweede tegen Twente. Hij mocht daarom de hele wedstrijd op de bank zitten en alleen de laatste 20 minuten van de bank komen om warm te lopen. Hij kwam echter niet in het veld. Niet echt verstandig natuurlijk als je al een disciplinaire maatregel aan je broek hebt om dan te laat te komen.

Voor Been is de reden voor de disciplinaire maatregel maar simpel: "Hij is te zwaar. Er zijn verschillende momenten in een seizoen dat de spelers gewogen worden. Ik vind dat je als een prof moet leven. Iedereen weet wat er van hem verwacht wordt. Snoyl was bij zo’n weging te zwaar. Dan volgt er een boete. Een week later zaten er nog eens drie kilo bij. Toen heb ik hem uit de selectie gezet. En dan is hij vandaag weer te laat. Morgen gaan we met hem praten. Dat lijkt me duidelijk."

Maar goed, enige voordeel voor Snoyl in zijn huidige situatie is wel dat hij door die lange warming-up misschien de nodige caloriën kwijt is. 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan