Been gaat kerstweek zorgelijk in

NEC mist waslijst aan spelers voor duel met Feyenoord.

NEC staat aan de voora­vond van een drukke kerstweek. De Nijmegenaren spelen morgen­middag (om 12.30 uur) tegen Feye­noord. Later in de week volgen nog zespuntenduels met VVV (tweede kerstdag) en Willem II (volgende week zondag). Des te spijtiger dat trainer Mario Been zijn elftal allesbehalve opti­maal heeft kunnen voorbereiden op het cruciale drieluik. Niet al­leen moest NEC vanwege de win­terse omstandigheden de laatste dagen uitwijken naar kunstgras, veel erger is dat morgenmiddag een half elftal ontbreekt. „ Ach, ik heb geleerd dat het geen zin heeft je druk te maken over dingen die je toch niet kunt veranderen”, zegt de Rotterdammer filosofisch.

NEC week afgelopen woensdag uit naar het kunstgrasveld van Blauw Wit. Been: „Probleem was dat de toplaag ’s middags begon op te vriezen. Daarom zijn we vandaag ( gisteren, red.) op ons eigen kunst­gras gaan trainen. Nadat we het sneeuwvrij hadden gemaakt, kon­den we daar prima uit de voeten.” Overigens ligt de grasmat in het stadion er redelijk bij. Door de veldverwarming is het veld zacht en ligt er geen sneeuw meer op. Been zal flink moeten puzzelen om een ploeg samen te stellen, die kans heeft het stuntje van vorig seizoen ( 4- 1 winst) te herhalen. Want behalve de langdurig gebles­seerden Mark Otten en Mark van den Boogaart kan de trainer mor­gen geen beroep doen op Jonas Olsson ( geschorst), Brett Holman ( bovenbeen), Jhon van Beukering (hersenschudding) en Patrick Pot­huizen (spierscheuring), terwijl het meespelen van Tim Janssen ( last van zijn rug) twijfelachtig is. Vooral het ontbreken van Holman en Van Beukering is een tegenval­ler. Been: „Brett kan hopelijk te­gen VVV alweer spelen, Daarom nemen we nu geen risico met hem. Jhonny kampt nog met de naweeën van die zandverstuiving. Dat kan wel even duren. Als een bokser knock-out is gegaan, mag hij immers ook een paar weken niet in de ring komen.” „Ik ben er nog niet uit hoe we moeten gaan spelen, Het zou best kunnen zijn dat Bart van Brakel in de basis begint.” Been speelt met de gedachte de Wageninger links op het midden­veld te posteren, zodat Lorenzo Da­vids De kans is groot dat Bart van Bra­kel morgen tegen Feyenoord in de basis staat. Wellicht als links­half, zodat Lorenzo Davids een li­nie kan terugzakken. achterin de plaats van Olsson kan overnemen. Bij Feyenoord ontbreken de gebles­seerden Ron Vlaar en Luigi Bruins. Nicky Hofs is hersteld van zijn knieblessure en begint op de bank.

Vermoedelijke opstellingen.
NEC: Babos; Nalbantoglu, Wisgerhof, Da­vids, El-Akchaoui; Kivuvu, Vadocz, Van Brakel; Ntibazonkiza, Lens, Worm.
Feyenoord; Timmer; Lucius, Hofland, Ba­hia, De Cler; Sahin, De Guzman, Van Bronckhorst; Slory, Makaay en Wijn­aldum.

Bron: De Gelderlander

Overigens staat op de site van “De Pers” een filmpje hoe te zien is hoe onze trainer zich voorbereid op de wedstrijd van morgen. Veel nieuws wordt er niet verteld maar het is wel even leuk om te kijken. Vooral het witte landschap in het oude vertrouwende Goffertpark is mooi om te zien.

Klik hier voor het filmpje.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan