Babos: “Fantastische terugspeelbal!”

Babos na blunder: "Lekker, zo’n terugspeelbal"
Gabor Babos was er goed ziek van, na afloop van PSV-NEC. De Hongaarse doelman kreeg vroeg in de wedstrijd een hoge en harde terugspeelbal van Muslu Nalbantoglu niet onder controle, waarna Danko Lazovic de 1-0 kon maken.

"Tsja, dat was een fantastische terugspeelbal", zegt de boze Babos cynisch tegen FCUpdate.nl. "Normaal gesproken moet een terugspeelbal altijd over de grond en naast het doel, maar deze was hoog, op het doel, én bovendien nog op mijn linkervoet. Ik wilde de bal nog wel wegschieten, maar het lukte niet."

Babos raakte de bal half, waarna het stuk leer de lucht in ging. Bij het luchtduel dat daarna volgde, troefde Danko Lazovic de doelman af, waarna de Serviër de 1-0 binnentikte. "Achteraf had ik misschien met mijn hand naar de bal moeten gaan, dan had de scheidsrechter me misschien nog een vrije trap gegeven", beseft Babos zich. "Maar goed, het is gewoon heel zuur om zo’n tegendoelpunt te krijgen. Dat geldt trouwens ook voor het tweede doelpunt van PSV, dat was ook onze schuld", verwijst Babos naar de treffer van Eric Addo, waarbij de verdediger een voorzet van Jan Kromkamp bij de tweede paal vrij kon inkoppen.

In de slotfase liep PSV nog uit naar 5-0, maar dat was geflatteerd. NEC voetbalde immers aardig mee en kreeg bovendien een aantal kansen. "Jawel, maar dat was vorig jaar ook zo", baalt Babos. "We moeten de kansen die we krijgen, gewoon maken. Dat was vorig jaar ook al ons probleem, we scoren te weinig. Als je tegen PSV twee kansen krijgt, moet je scoren. Zo niet, dan weet je zeker dat je verliest."

Bron: FC Update

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan