Hangt die vlag nou ondersteboven!?

Voorzover het al zichtbaar was – het uitvak in Eindhoven zit behoorlijk verstopt in een hoekje van de tweede ring – zal menigeen zich er gisteren over hebben verbaasd dat ons spandoek ondersteboven hing. Waren de touwtjes aan de bovenkant geknapt? Hebben we allemaal onze bril thuis gelaten? Of waren we toch allemaal zo bezopen van de drinkgelagen op weg naar Eindhoven? Niets van dat alles! Met het ondersteboven hangen van ons spandoek uitten we ons ongenoegen. Ongenoegen in het algemeen over de marginalisering van de fanatieke supporters en in het bijzonder over de belachelijke veiligheidsmaatregelen (verplichte combi omdat er in Eindhoven geen parkeerplaats zou zijn voor een autocombi…) en schandalige prijzen voor de uitwedstrijden tegen PSV en Vitesse. Kortom: over het onmogelijk maken van het fanatiek volgen van je club!

Gebruikelijk in supporterswereld
Hoewel het in Nederland ook met enige regelmaat wordt gedaan (zie foto van de FC Groningen Fanatics), is het ondersteboven hangen van spandoeken vooral in de Italiaanse supporterswereld een overbekend gebruik. Daar zie je soms hele stadions volhangen met omgekeerde spandoeken.

Het mooie aan dit teken van onvrede is dat het nauwelijks te missen is. Een omgekeerd spandoek valt direct op en roept vraagtekens op. In Nederland vragen veel mensen zich in zo’n geval nog af of de spandoekophangers het

allemaal niet zo helder meer zagen, maar na het lezen van dit stuk weet je dat als we ons spandoek ondersteboven hebben hangen we ergens boos over zijn. En aangezien we sinds kort dit multifunctinteractieve medium hebben, is doorgaans dan ook vrij snel te lezen wat dat dan is.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan