Zo ongeveer alles lukt bij Patrick Pothuizen

Patrick Pothuizen beleefde een mooie zaterdagavond in De Goffert. Hij werd niet alleen uitverkoren tot man van de wedstrijd. De ervaren verdediger van NEC ramde ook nog eens een strafschop gedecideerd binnen.

Patrick Pothuizen kreeg onlangs te horen dat NEC niet veel langer een beroep op hem zal doen, maar zaterdagavond speelde de 34-jarige routinier uit Culemborg tegen Heerenveen (4-1) één van de betere wedstrijden uit zijn toch rijke loopbaan.


De geblesseerde Peter Wisgerhof – toch één van de betere centrale verdedigers van Nederland – kon alleen maar bewonderend toekijken hoe zijn stand-in zich van zijn taak kweet.


Als klap op de vuurpijl bedacht Pothuizen zich geen moment toen Andrzeij Niedzielan in het zestienmetergebied werd neergelegd. Hij eiste de bal op, nam z’n aanloop, schoot onberispelijk in en juichte daarna zoals weinigen Patrick Pothuizen ooit hebben zien feestvieren.


„Wat dacht je? Ook nog scoren. Man, ik was dolgelukkig. Ik zag de keeper al die kant opgaan, maar ik raakte ’m lekker.“


Van tevoren wist hij al dat hij in voorkomende gevallen zou aantreden. „Ik mis nooit een penalty. Ik twijfelde ook geen moment.“


Dat zullen Niedzielan, Wisgerhof en David Jones ook hebben gedacht die in de afgelopen weken vanaf de roemruchte stip misten. De ontlading bij Pothuizen gaf wel aan dat het geen alledaags klusje in De Goffert was. Met zijn treffer onderstreepte de tegenwoordige Groesbekenaar dat er nog geen sleet op zijn loopbaan zit.


„Wat dat betreft heb ik een aardig nieuwtje“, sprak hij in de Talpa-microfoon. „Ik ben vandaag rondgekomen met een Engelse club. Ik ga de komende twee jaar spelen voor Charlton Athletic.“


Misschien hadden de krampachtige grimassen de reporter moeten waarschuwen, maar hij realiseerde zich pas dat hij in het ootje werd genomen toen Pothuizen de ingangsdatum van het contract nog maar eens onderstreepte: 1 april?

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan