Youssef El-Akchaoui kijkt al uit naar de Afrika Cup

Youssef El-Akchaoui hoopte gisteravond te debuteren als international van Marokko. De linksachter van NEC bleef echter op de bank. Toch voelt hij zich international. De NEC’er droomt stiekem al van de Afrika Cup.

Zijn droomavond bleef uit. Youssef El-Akchaoui hoopte te debuteren voor zijn vaderland Marokko, uitgerekend in het land waar hij opgroeide. Op de tribune keken zijn vader, zijn broertje Driss en een stel vrienden gespannen toe. Net als de geboren Dordtenaar hoopten ook zij dat de linksachter van NEC gisteravond in de oefenwedstrijd tegen FC Utrecht even zou mogen opdraven. Hij bleef op de bank.

"Jammer, ik had graag gespeeld. Al was het maar voor eventjes", zegt El-Akchaoui na afloop. "Het was extra speciaal geweest om juist in Nederland mijn eerste wedstrijd voor Marokko te spelen. Maar misschien dat ik morgen (vandaag, red) mag meedoen tegen Luxemburg. Al is het sowieso een mooie week voor me. Ik hoor bij de nationale ploeg, prachtig."

El-Akchaoui was in Utrecht een van de weinige spelers van Marokko die met een glimlach de kleedkamer opzocht. Een maand geleden was hij nog volslagen onbekend in zijn vaderland, nu mag hij plotseling dromen van een interlandcarrière. Hij bleef lachen, ondanks de blamerende nederlaag. Marokko ging met 3-2 onderuit tegen FC Utrecht. De Noord-Afrikanen zijn in opbouw voor de Afrika Cup van 2008 in Ghana. De lange weg naar roem begint met een uitglijder.

"We hadden natuurlijk moeten winnen. We moeten de boel nog een beetje afstellen. Voor veel spelers is dit nieuw, Marokko bouwt aan een nieuw team, dat zie je."

El-Akchaoui is een van de nieuwe gezichten. Een verrassende nieuwkomer. Weinig Marokkonen kenden de linkspoot van NEC. Opgegroeid in Dordrecht, via Alblasserdam en de jeugd van Feyenoord haalde hij het profvoetbal. Excelsior, FC Union Berlin, ADO Den Haag en sinds deze zomer NEC. In Nijmegen viel hij zomaar in de smaak bij de bondscoach.

"Het is wel apart dat ik er bij hoor. Ik had geen flauw idee dat de bondscoach me volgde. Ik heb het allemaal op me af laten komen. Ik kende niet eens alle spelers en lang niet iedereen wist wie ik was."

"Hopelijk debuteer Ik gauw en wie weet wat ik daarna haal. Je moet de lat steeds weer hoger leggen. Nu ik weet dat dit kan, wil ik meer. Ik wil naar de Afrika Cup, dat zou prachtig zijn."

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan