Rol van teruggetreden Marcel Boekhoorn cruciaal

De naam Marcel Boekhoorn valt de laatste tijd weinig bij NEC. De investeerder heeft aangegeven zich een jaar lang terug te trekken als topinvesteerder. Toch heeft de Bennekommer de komende maanden een cruciale rol.

Saïd Boutahar, Romano Denneboom, Andrzej Niedzielan en Edgar Barreto. Het zijn vier van de best betaalde spelers van NEC en bij allemaal komt een (groot) deel van het salaris uit de portemonnee van Marcel Boekhoorn.

Dat is gunstig voor NEC. Alleen nu even niet. Omdat de Nijmeegse eredivisionist voor deze spelers de hulp van hun rijkste fan nodig had, heeft Boekhoorn ook iets te zeggen over hun toekomst.

Tot grote problemen heeft dat nog niet geleid. Toen Barreto een tijd geleden voor een mooi bedrag kon worden verkocht, vond de investeerder het goed dat NEC niet akkoord ging met het aanbod. Zo kon zijn favoriete club nog wat langer genieten van de Paraguayaan, die vast nog meer waard zou worden.

Inmiddels zit Barreto in een vormcrisis en is zijn transferwaarde gedaald. Niedzielan, het andere buitenlandse paradepaardje, laat weinig zien en werd vorige week wegens wangedrag tijdelijk uit de selectie gezet. Van de duurste Nederlandse spelers, Boutahar en Denneboom, loopt aan het einde van het seizoen het contract af.

Bij NEC is men doodsbang dat Boekhoorn, door de buitenlandse tegenvallers, zal eisen dat Boutahar en Denneboom in de winterstop verkocht worden. Dan krijgt hij tenminste iets terug van het door hem geïnvesteerde geld.

Dat Ajax-trainer Henk ten Cate zich onlangs zeer positief uitliet over Boutahar en dat Denneboom eerder aankondigde weg te willen bij NEC maakt de kans dat het duo over drie maandjes vertrekt alleen maar groter. Daarbij komt dat Barreto nog steeds een goede naam heeft en er in de winterstop wellicht clubs aankloppen, die erop gokken dat de middenvelder bij hun zijn vorm hervindt.

Het zou dus zomaar kunnen dat NEC in de winterstop drie (basis)spelers kwijtraakt. Omdat het de club aan financiële middelen ontbreekt, zal het lastig zijn zo’n klap op te vangen.

Toch mag de Nijmeegse voetbalfan nog ergens op hopen. Boekhoorn was overal waar hij kwam succesvol. Eigenlijk waren zijn voetbalinvesteringen zijn enige grote mislukking. Dat kan voor revanchegevoelens en een pak geld zorgen. Om dat kleine smetje met nieuwe, succesvolle aankopen uit te wissen.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.