“Als de coach mij nodig heeft, ben ik er klaar voor”

Westerlo is verrassend goed aan de competitie begonnen. De Kempische club staat na acht speeldagen vijfde met vijftien punten. Westerlo heeft zijn start niet gemist. "Ik had ergens wel gehoopt op een dergelijke start", zegt Bart Van den Eede.

Niet alles liep van een leiden dakje
"Of ik het verwacht had, is iets anders. In de voorbereiding liep zeker niet alles van een leien dakje, maar plots in de laatste wedstrijd voor de competitie begon stonden we er. Sindsdien hebben we die lijn goed kunnen doortrekken", zei Van den Eede aan Belgiumsoccer.be.

Normale ploeg
De spits vindt niet dat Westerlo zijn ambities nu moet bijstellen. "Onze ambitie is om rond een zevende plaats te eindigen. Alles wat daarbij komt is mooi meegekomen. Nee, we moeten onze ambities niet bijstellen. Als we niet allemaal blijven opletten zijn we maar een heel normale ploeg. Dat kon je zondag al zien in de eerste helft die we speelden."

Bank
Intussen raakt Van Den Eede wel niet van de bank bij Westerlo. "Het is aan de trainer om te beslissen of ik al dan niet speel. Ik ben door een blessure die ik vorig seizoen opliep niet volledig fit aan het seizoen kunnen beginnen. Het gaat nu week na week beter met die blessure. Zolang ik op het veld sta probeer ik alles te geven. Als de trainer mij nodig heeft zal hij wel een beroep doen op mij. Al is het wel aanpassen geblazen bij Westerlo tegenover hoe het was in Nederland. Bij Westerlo is het allemaal minder druk en je hebt er minder stress. De sfeer binnen de groep is ook goed. Ach, het gaat er gezellig aan toe in ’t Kuipke’."

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.