Stormvogels-Telstar – NEC 1 – 1

NEC speelde dinsdagavond in het Friese Balk een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist Stormvogels-Telstar. De wedstrijd eindigde in 1-1 en het team van Mario Been wist niet te overtuigen.

Bij NEC ontbraken Edgar Barreto, Patrick Pothuizen en Ferne Snoyl wegens lichte blessures. Dominique Kivuvu na rust zijn debuut voor NEC tegen zijn oude club.

De grootste kansen waren voor NEC Met name Romano Denneboom was voor rust dichtbij de openingstreffer maar hij legde af naar Andrzej Niedzielan in plaats van zelf af te ronden. Stormvogels-Telstar kreeg gedurerende de hele wedstrijd twee kansen waarvan het er één benutte. Bossman scoorde in de 55ste minuut na een goed uitgevoerde counter. In blessuretijd maakte aanvoerder Peter Wisgerhof de gelijkmaker op aangeven van Mark Otten.

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd voor NEC op het programma. In Westerlo is de plaatselijke KVC de tegenstander. Westerlo, met ex-NEC’er Bart van den Eede in de gelederen, eindigde vorig seizoen op de 10e plaats in de Belgische Eerste klasse.

Scoreverloop:
55′ 1-0 Bossman, 90′(+2) 1-1 Wisgerhof

Opstelling NEC: Gábor Babos; Muslu Nalbantoglu (60′ Dominique Kivuvu), Peter Wisgerhof, Jonas Olsson, Youssef El-Akchaoui; Rutger Worm (50′ Paul Jans), Günther Vanaudenaerde, Mark Otten, Saïd Boutahar; Andrzej Niedzielan, Romano Denneboom (70′ Alexander Prent).

Bron: NEC-Nijmegen