Het “oude” shirt is terug

We krijgen wel eens het verwijt dat we wel erg negatief zijn en nooit de positieve dingen benoemen. Bij deze dan:
Vandaag werd bekend dat hoofdsponsor Jiba de eis om de eigen kleuren te profileren op het thuisshirt heeft laten varen. Het nieuwe shirt dat door NEC tentoongesteld werd ziet er prima uit, doordat de kleurenbanen nu door lopen (sponsor Telfort beschikte afelopen seizoen over een zwarte balk) is het misschien zelfs wel mooier dan vorig jaar. Hulde dus voor de sponsor die inziet dat het kleurenpallet waar de fans in eerste instantie op getrakteerd werden een brug te ver was en bereid is water bij de wijn te doen.
Tot zover natuurlijk, want wij zijn en blijven kritisch. Ik vraag me nog steeds af of er echt niemand is geweest die toen het eerste ontwerp intern bij NEC getoond werd de moed had om te zeggen dat het getoonde onaanvaardbaar was. Hoe is de gedachtengang geweest? Tja, t is lelijk, maar we zien wel waar het schip strand? Als we de eerste twee wedstrijden winnen vinden ze het vast wel mooi?
Hoe dan ook, het is de zoveelste sage in de geschiedenis van het NEC shirt en ik hoop dat de betrokkenen er nu eindelijk eens van doordrongen zijn dan ht rood-zwart-groene tricot meer is dan een reclame uithangbord. Voor de meeste fans is het samen met het stadion het belangrijkste symbool van de club en daardoor mede van de stad. Het is een integraal onderdeel van de clubcultuur. Handel daar in de toekomst aub naar! (pol)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.