Problematiek rond eventuele transfer van Denneboom

NEC wil Romano Denneboom in de winter niet laten vertrekken naar concurrent Willem II. In de zomer is de aanvaller echter transfervrij. De Gelderlander zette de verhalen uiteen in volgend artikel:

Romano Denneboom en NEC liggen met elkaar in de clinch. De aanvaller wil in de winterstop vertrekken naar Willem II, maar mag niet weg.

Het was opmerkelijk om Denneboom gisteren enthousiast te horen vertellen over zijn aanstaande overgang naar Willem II en daarna het commentaar van Leen Looyen, technisch directeur bij NEC, te horen. Die was duidelijk. "Wij laten Denneboom niet vertrekken naar een concurrent of ze moeten wel met een heel goed bod komen."

Na de training liet Denneboom gisteren een heel ander geluid horen. "Morgen (vandaag, red.) komt het rond", zei hij vol overtuiging. "Dan gaan de clubs eruit komen. Het is al zo goed als rond. Willem II en ik zijn er ook wel uit. Ik ga tekenen voor 2,5 jaar en ben erg tevreden over het salaris."

Volgens Johan Derksen verdient Denneboom 6,5 ton bij NEC. Willem II betaalt toch zeker niet meer? "Het bedrag dat Derksen noemde is grote onzin. Ik verdien veel minder en baal dat dit soort dingen geroepen worden."

Denneboom wil graag naar Willem II omdat hij na 2,5 jaar NEC ‘toe is aan iets nieuws’. "Ik heb eerder bij Willem II gespeeld en dat is me goed bevallen. Ik ken er veel jongens en ga nog regelmatig in Tilburg kijken. Ik weet niet of Willem II sportief een stap vooruit is. De club heeft een goede selectie en staat te laag. Maar hetzelfde geldt voor NEC."

Ook de thuissituatie van de kersverse vader telde mee. "Daarom wil ik nu niet naar het buitenland. Als ik bij Willem II ga spelen, kan ik lekker in Rotterdam blijven wonen. Misschien komt er een topclub als ik aan het einde van het seizoen transfervrij ben, maar ik wil nu lekker voetballen."

Was dat bij NEC niet meer mogelijk? "Jawel, maar ik heb gewoon een goed gevoel bij Willem II en wil daar graag voor langere tijd spelen."

De kans dat zijn wens uitkomt lijkt klein. Dat besefte ook Denneboom na een onderhoud met Looyen. "Ik kan beter niets zeggen, maar ik vind het raar", zei Denneboom. "Eerst kon het wel en nu niet."

De suggestie dat die omslag iets te maken kon hebben met de tegenvallende resultaten van de laatste weken (één punt uit de duels met Willem II, Excelsior en Sparta) onderschreef de speler. "Dat zou goed kunnen", aldus Denneboom.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan