Neem een hijs!

Het was even rustig rond Coen Rijsdijk en zijn vrienden, maar het lijkt er op dat de harde lijn weer opgepakt wordt.

Maandag publiceerde de website Lunaticnews.nl een brief die Coen Rijsdijk had gestuurd aan een Feyenoord-supporter. Hij liet weten dat een Feyenoord supporter die de combi-regeling zou ontduiken kon rekenen op een stadionverbod van een jaar en NEC supporters die hun kaart ter beschikking zouden stellen moesten ook denken aan de mogelijke consequenties.

Terecht vragen supporters zich in Rotterdam af hoe dit allemaal gecontroleerd moet worden. De Rotterdamse versie van Eus werpt terecht de vraag op: “Doe uw best en verras me eens met een heldere uiteenzetting wanneer en in welke gevallen iemand voor u een Feyenoord-supporter is en verwijderd dient te worden?”

Natuurlijk, vorig jaar ging het mis, omdat een aantal Feyenoord-fans provocerend op Vak H gingen zitten en daar van het vak afgeslagen werden, maar helaas wordt er dan na één incident meteen weer gekozen voor een collectieve maatregel, die alle supporters treft, ook , of beter vooral, de goedwillende.

Geheel in die lijn werd vandaag duidelijk dat de harde aanpak ook weer voelbaar is voor NEC fans. Vanwege een enorme toename van het gebruik van harddrugs onder NEC supporters zal ultra-streng gefouilleerd gaan worden voor de wedstrijd tegen Den Haag en zullen de bussen reeds drie uur voor de wedstrijd moeten vertrekken. Jarenlang onderzoek zal er wel aan vooraf zijn gegaan en ook de B-staal van de complete Uli-express kende uiteraard een positieve uitslag…

Als je signaleert dat er harddrugs gebruikt worden, dan weet je ook om welke supporters het gaat en dan kun je gepaste maatregelen bedenken, lijkt mij. Maar Coen en zijn vrienden zullen wel denken “als je maar heel hard roept dat er een gigantisch drugsprobleem is, dan gelooft iedereen het misschien wel!” Overspannen gedoe allemaal. Ik zou zeggen Coen, neem een hijs, daar wordt je heerlijk rustig van! (ble)

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan