Opstand dreigt bij NEC

De invloedrijke investeringsgroep van NEC, die het mogelijk maakt dat dure topspelers naar de Nijmeegse club komen, is in opstand gekomen. Aanleiding is het aanstellen van de nieuwe voorzitter Vincent Paes, die de na dit seizoen vertrekkende Hans van Delft opvolgt. De sponsorgroep had liever Ton van Galen als nieuwe preses gezien. De geldschieters heroverwegen nu hun rol bij NEC.

Al tijden is er binnen de top van NEC een fikse machtsstrijd gaande. Grootste probleem zijn de strubbelingen tussen het kamp-Van Delft enerzijds en de investeringsgroep met Marcel Boekhoorn en Frans Hendriks anderzijds.

De geldschieters kunnen zich niet vinden in de koers van Van Delft en willen het liefst van hem af. De preses kiest nu eieren voor zijn geld, maar niet voordat hij de bevriende Paes als zijn opvolger naar voren heeft geschoven. Vanuit de Raad van Commissarissen zal Van Delft ook in de toekomst nog enigszins een vinger in de Nijmeegse pap houden.

Van Delft stapt mede op, omdat hij niet meer het volledige vertrouwen geniet van de investeerders. Het is echter zeer de vraag of de problemen met de aanstelling van Paes, op dit moment voorzitter van amateurclub Union uit Malden, uit de wereld zijn.

,,Ik ben verkozen tot Sponsor van de Eeuw bij NEC,’’ zo begint Frans Hendriks zijn reactie op de komst van Paes. ,,Ik ken iedereen bij deze club, maar van die Paes weet ik niets. Hij is een grote onbekende, die door Van Delft via via is binnengehaald. Wij als investeerders vinden het heel onverstandig dat deze man nu naar voren wordt geschoven. Wij hadden in Van Galen, de voorzitter van de NEC-sponsorgroep (niet te verwarren met de investeerdersgroep, red.) , een uitstekende kandidaat, maar daar wordt niet naar gekeken. Ik ben bang dat we met NEC terug naar af gaan. Ik verwacht dat de sponsoren dit niet zullen pikken.’’

Binnen de investeerdersgroep wordt niet uitgesloten dat geldschieters hun betrekkingen met de Gelderse eredivisieclub heroverwegen.

NEC helemaal in de steek laten wil niemand van de investeerders, daarvoor is de club hen te dierbaar. Wel moet er eventueel gezocht worden naar nieuwe wegen om steun te verlenen.

Geconfronteerd met de uitspraken van Hendriks reageert Paes ontwijkend. ,,Mij is niets bekend van eventueel verzet,’’ zegt hij. ,,Mijn aanstelling is een besluit van NEC. Als er problemen zijn, moeten we in een later stadium bekijken hoe we daarmee omgaan. Maar verder zeg ik nog even niets. De club heeft mijn benoeming nog niet officieel naar buiten gebracht, ik vind het niet kies om daarom al hele interviews te geven.’’

Paes wil wel kwijt enorm veel zin te hebben in zijn nieuwe functie. ,,Ook ik heb een bepaalde ambitie. Het is een grote eer gevraagd te worden als voorzitter van NEC. Ik pas denk ik wel binnen het gestelde profiel. Ik ben een beetje voetbalgek en heb de nodige managment-ervaring. Onder meer als voorzitter van de liefdadigheidsinstelling Nijmeegse Offensief Tegen Kanker (NOTK).’’

Tijdens een gala van het NOTK leerde Van Delft zijn opvolger kennen. Van Delft, die gisteren niet bereikbaar was voor commentaar, is vanaf 1997 voorzitter van NEC. Onder zijn leiding groeide de Nijmeegse club uit tot een gewaardeerde subtopper.

Voor een groot deel is dit te danken aan het feit dat het de succesvol ondernemer Van Delft lukte het Nijmeegse bedrijfsleven te interesseren voor NEC. Inmiddels beschikt de eredivisionist over een aanzienlijke business-club.


Bron: AD

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan