NEC verleidt fans in De Goffert zelfs tot de wave

In De Goffert hoorde je na NEC – ADO Den Haag (5 – 0) de hersens kraken. De vraag luidde: hoe lang is het geleden dat de Nijmeegse club zo ruim won?

De dienstdoende statisticus moest uiteindelijk teruggaan tot 1973. Op 10 maart van dat jaar werd FC Den Bosch met 7-0 verpletterd. NEC haalde dat jaar de bekerfinale en eindigde als negende in de eindrangschikking.


Die negende plek is ook dit seizoen de minimale doelstelling, maar het moet wel gek lopen wil NEC niet hoger eindigen. De equipe van het trainersduo De Groot/Brookhuis is na de monsterzege op ADO Den Haag naar de (met Ajax) gedeelde vierde plaats gestegen. En gezien het spel dat de ploeg sinds het vertrek van Cees Lok laat zien, valt niet uit te sluiten dat NEC op het eind van de rit mee mag doen aan de play-offs, voor de Champions League wel te verstaan.


De manier waarop NEC momenteel voetbalt, roept herinneringen op aan dat eerder genoemde seizoen 72/73. De Nijmegenaren beschikten destijds met Jan Peters, Frans Thijssen en Jan van Deinsen over een formidabel middenveld. Ook het huidige elftal heeft veel voetballend vermogen in de middenlinie.


En met de komst van David Jones heeft het elftal nog een extra kwaliteitsimpuls gekregen. De Engelsman luisterde zijn derde overtuigende invalbeurt op met twee doelpunten, een attente intikker nadat Niedzielan een strafschop had gemist (2-0) en een knappe schuiver na een al even knappe dieptepass van Van der Doelen (4-0).


NEC begon gistermiddag overdonderend tegen ADO dat met een driemans defensie startte. Een merkwaardige keuze van trainer Adelaar. Het Nijmeegse spitsenduo Denneboom en Niedzielan, allebei in de vorm van hun leven, maakte afgelopen woensdag gehakt van Sparta, dat het ook al met een dergelijke riskante strijdwijze probeerde.


NEC ontsnapte halverwege de eerste helft wel aan een achterstand toen Leiwakabessy er uit werd gelopen door Verhoek. De voorzet van de jonge flankspeler raakte echter kant noch wal.


Een doelpunt van Barreto, kort na rust, brak de Haagse ruggengraat. De Paraguayaan kon binnentikken nadat doelman De Vries een schot van Niedzielan niet onder controle had gekregen. Even later mocht de Pool vanaf elf meter aanleggen nadat Denneboom was neergelegd door Bodde. Niedzielans inzet werd gestopt, maar in de rebound was Jones het scherpst.


Even later leverde Niedzielan zijn derde assist, ditmaal wel bewust. De snelle Pool was de complete Haagse defensie te snel af en bood Denneboom een niet te missen kans.


Tot zijn grote opluchting kwam de goaltjesdief ook zelf nog met een doelpunt op het wedstrijdformulier. Niedzielan werd in de slotminuut gelanceerd door Takak en schoot vanuit een moeilijke hoek via de paal raak: 5-0.


Ron de Groot vatte de opmerkelijke opmars van zijn ploeg bondig samen: „Op een gegeven moment ging zelfs de wave door het stadion. Dat is nog nooit gebeurd in De Goffert.“


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan