NEC profiteert van zorgen bij Sparta

Andrzej Niedzielan wees Sparta pijnlijk op z’n tekortkomingen. De Poolse spits van NEC vervulde de rol van beul met verve (1-3).

Sparta-trainer Wiljan Vloet moest door blessures van Gudde en Olfers, een schorsing voor Schenkel en rust voor Tom Zoontjes improviseren. Het werd geen succes. De gelegenheidsverdediging hield het niet droog. Kort voor rust was de onwennigheid het begin van het einde.

Tininho bereikte met een vrije trap de vrijstaande Robbie Wielaert, die in twee instanties Sparta-keeper René Ponk niet kon passeren. Maar Andrzej Niedzielan slaagde wel in die opzet: 0-1. En koud begonnen aan de tweede helft kon NEC zich zeker wanen van de drie punten. Romano Denneboom stuurde Niedzielan weg. De Poolse spits was de Sparta-defensie, incluis Ponk, te snel af: 0-2.

De Rotterdamse defensie wankelde verder, wat tot uitdrukking kwam door wederom Niedzielan: 0-3. De Poolse spits leek zijn productie van de avond zelfs op te voeren naar vier, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Het eerste doelpunt van Dieter van Tornhout in Rotterdamse dienst kon het leed nauwelijks verzachten. Want Sparta, waar Marciano Bruma ook nog eens zijn tweede gele kaart ‘scoorde’, blijft veroordeeld tot de onderste regionen van de Eredivisie. NEC staat er veel beter voor. De Nijmeegse club staat dankzij de overwinning op de gedeelde zesde plaats.

Bron: Vi.nl