Frans Janssen (ex-NEC) terug bij SVO

De voormalige NEC-speler Frans Janssen gaat, na een pauze van twee jaar, het komend seizoen aan de slag als hoofdcoach bij SVO in zijn woonplaats.

Lachen, dat doet Frans Janssen nog altijd aan de lopende band. Ook nu hij deze week de respectabele leeftijd van 51 jaar heeft bereikt. En dat treft, want in het hedendaagse amateurvoetbal moet je als trainer toch vooral zorgen dat het gezellig is.

“Dat is zeker bij SVO zo, waar we het moeten doen met allemaal eigen jongens. maar bij een club als Germania was dat niet anders. Was ik de hele week gericht bezig voor de komende tegenstander, gingen die gasten na de laatste training lekker stappen. Was alle werk voor niets. En zondags kwamen ze met een Extrannetje in de hand. Vroeg ik of ze waren wezen stappen. Het antwoord was natuurlijk altijd nee, maar ze hadden wel nog een stempel op de hand staan. Maakte ook niet uit, want bij het eerste fluitsignaal stonden ze er.”

Frans Janssen trainde sinds 1994, toen hij als assistenttrainer vertrok bij NEC, tal van clubs. Hij begon bij SVO, en was ook tweemaal trainer van SV Millingen, tweemaal bij Germania en bij Groesbeekse Boys. Bij elkaar werd hij viermaal kampioen en is dus een succestrainer.

Komend seizoen is Janssen weer trainer bij SVO, bij zijn eigen dorpsclub waar hij tien jaar geleden ook al actief was.

Bron: De Gelderlander, 7 januari 2006

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan